Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM EximBank l-a înregimentat pe Luka Lapornik

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
12.07.2017

Steaua CSM EximBank a efectuat primul transfer din această vară. Luka Lapornik se va alătura lotului lui Jukka Toijala pentru sezonul 2017/2018. Jucătorul sloven în vârstă de 29 de ani vine din Liga ACB, cel mai puternic campionat al Europei, de la Joventut Badalona. Lapornik a semnat un contract valabil pe două sezoane cu vicecampioana României.

Născut la Celje pe 24 octombrie 1988, Lukka Lapornik măsoară 1.95 metri și poate evolua pe pozițiile 2/3.

În sezonul precedent jucat la Joventut Badalona, Luka Lapornik a bifat 28 de prezențe în Liga ACB și a avut medii statstice de 3.3 puncte, 1.2 recuperări și 0.6 pase decisive în 11 minute jucate în medie pe meci.

Luka Lapornik a fost convocat în lotul lărgit al naționalei Sloveniei pentru EuroBasket 2011 și EuroBasket 2013. El nu a fost păstrat pentru turneele finale, însă a bifat 12 partide amicale pentru naționala sa.

În cariera sa, Luka Lapornik a mai jucat la Sentjur, Zlatorog Lasko și Krka Novo Mesto. Sportivul are în palmares un titlu al Sloveniei, două cupe și o supercupă.

Steaua CSM EximBank îi mai are în lotul pentru sezonul viitor pe Marius Runkauskas, Iuri Fraseniuc, Cătălin Baciu, Vlad Negoițescu, Georges Darwiche, Bogdan Popa, Victor Petrache, Andrei Arion, Daniel Ioniță, Alexandru Coconea și Andrei Calenic.

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSA Steaua București Fortza Steaua :

    Calitate!
    Cândva nici nu speram sa avem în campionat un jucător de valoarea lui Lapornik. Felicitări clubului și conducătorilor.

    cu 6 ani în urmă (12.07.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      partidul, ceausescu, Romania! Slavit fie al nostru conducator iubit!

      cu 6 ani în urmă (13.07.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!