Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM Eximbank îşi completează lotul

Eduard Popa

Eduard Popa
16.07.2017

pavel marinov steaua

După ce a reuşit să îl resemneze pe Marius Runkauskas şi să îl aducă pe Luka Lapornik, Steaua CSM Eximbank Bucureşti a semnat doi noi jucători străini: bulgarul Pavel Marinov şi muntenegreanul Dragan Zekovic.

Marinov, care a împlinit luna trecut 29 de ani, a evoluat sezonul trecut în 31 meciuri disputate pentru BCM U Pitești. Acesta a avut medii de 14.5 puncte, 4.4 recuperări, 4.0 pase decisive, cu 14.7 la eficiență în 31:15 minute pe meci. După eliminarea din playoff, suferită chiar la cheremul noii sale echipe, Marinov a ales să evolueze până la finalul sezonului în Franța, la Lille Metropole Basket, în liga a doua.

Înainte să ajungă în România, la Dinamo, Marinov a mai evoluat pentru Balkan Botevgrad, Lukoil Academic și Yambol.

O altă revenire în LNBM este şi cea a lui Dragan Zekovic. Muntenegreanul a evoluat în 21 de partide pentru CSU Asesoft Ploieşti. Zece meciuri s-au disputant în EuroCup, unde a strâns medii de 10.3 puncte și 3.8 recuperări pentru 10.1 la eficiență cu 44% la trei puncte, respectiv 11 partide în Liga Națională cu medii de 14.9 puncte, 5.3 recuperări și 1.5 pase decisive pentru 17.5 la eficiență. Dar după doar o jumătate de sezon, Zekovic a aflat că suferă de o boală gravă și a fost nevoit să se retragă din baschet, pentru a se concentra asupra sănătății sale.

zekovic steaua

Zekovic a revenit sezonul trecut și a semnat un contract cu macedonenii de la Karpos Sokoli 2000 Skopje. Aici a evoluat în peste 50 de meciuri, în campionat, Liga Balcanică și Liga Adriatică. În prima ligă macedoneană, a avut medii de 10.9 puncte, 4.7 recuperări și 1.4 pase decisive. Cu Karpos Skopje a ajuns până în finala campionatului, pierdută în faţa celor de la MZT.

Pe lângă cei patru stranieri, Steaua a anunţat că îi mai până acum are sub contract pentru sezonul viitor pe Cătălin Baciu, Iuri Fraseniuc şi Vlad Negoiţescu. 

*foto: facebook Pavel Marinov/ steauabaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!