Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM Eximbank Bucureşti primeşte replica lui BC Mureş în etapa a XVII-a LNBM

Eduard Popa

Eduard Popa
22.01.2016

steaua_bc_mures

Steaua CSM Eximbank Bucureşti va dori să iasă din perioada neagră în care s-a aflat de la începutul anului 2015. Steliştii au pierdut 5 din cele 6 meciuri din acest an, inclusiv trei partide consecutive în Liga Naţională de Baschet Masculin (LNBM). Sâmbătă vor încerca să rupă această serie, dar vor avea parte de un adversar foarte dificil, cei de la BC Mureş.

Elevii lui Claudiu Fometescu au avut o săptămână de coşmar. După victoria cu CSU Atlassib Sibiu (86-77) au urmat trei înfrângeri consecutive: 71-65 la Phoenix Galaţi, 83-71 la U BT Cluj şi 77-59 tot cu U BT Cluj, într-o partidă restanţă din etapa a cincea.

În acest moment Steaua ocupă locul 8 în LNBM, cu 9 victorii şi 6 înfrângeri din 15 meciuri.

De partea cealaltă BC Mureş vine după o victorie muncită cu BC Timişoara, scor 92-88, dar şi după trei înfrângeri consecutive în partidele din deplasare: 78-77 la Oradea cu CSM CSU, 88-80 pe parchetul Energiei şi un neverosimil 94-76 cu U Craiova, în sferturile Cupei României, din cauza căruia erau să piardă un avantaj de 19 puncte obţinut în prima manşă, după ce au câştigat pe teren propriu, scor 89-70.

După 16 meciuri disputate BC Mureş ocupă locul al treilea în LNBM, cu 11 victorii şi 5 înfrângeri, fiind despărţită doar de punctaveraj de locurile 1 şi 2, CSM CSU Oradea, respectiv U BT Cluj-Napoca.

Va fi cea de-a 20-a întâlnire între cele două formaţii. BC Mureş s-a impus în 10 dueluri în timp ce Steaua Bucureşti are 9 victorii. BC Mureş are de altfel 4 victorii consecutive în duelurile cu Steaua, dintre care trei au venit în semifinalele din playoff-ul sezonului trecut, serie câştigată de BC Mureş cu 3-0.

Partida dintre Steaua CSM Eximbank Bucureşti şi BC Mureş se va disputa mâine în Sala Polivalentă de la ora 19:30.

Înainte de startul duelului va fi inclus în Hall of Fame-ul roş-albaştrilor pivotul echipei Steaua din anii '70, Titus Tarău.

Meciul va putea fi urmărit live şi pe Digi Sport 2.

*foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

2 comentarii la aceasta stire:
  • tsc_1980 :

    Csm Oradea
    Pseudovedeta Nicoara a lasat Oradea pentru Steaua, ca sa castige trofee(varianta oficiala). Si in 2 sezoane s-a ales cu 0!! Asta inseamna sa fie idiot, si sa te sustina scuipatorii de seminte!!

    cu 8 ani în urmă (22.01.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bbbaschet :

    4 infrangeri consecutive
    ...si urmeaza posibil a 5-a !!!

    cu 8 ani în urmă (23.01.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!