Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM Eximbank se impune în prima etapă în faţa celor de la BC Timba Timişoara

Călin Popa

Călin Popa
07.10.2013

 74 - 62 
1-0  Statistica  0-1

Steaua CSM a învins duminică în sala „Mihai Viteazul” din Bucureşti pe BC Timba Timişoara, scor 74-62, debutând astfel cu o victorie în sezonul 2013-2014 al Ligii Naţionale de Baschet Masculin. Partida nu a fost televizată.

Mladen Jojic a început cu Adrian Tudor, Ivan Bosnjak, Garry Gallimore, Robert Nyakundi şi Virgil Stănescu, în timp ce Bogdan Murărescu i-a trimis în teren pentru BC Timba Timişoara pe David Montaire Lawrence, Richard Allen Delk, Marjan Tasic, Denham Brown şi Petru Czmor.

După un început uşor ezitant de prim sfert pentru ambele echipe, Garry Gallimore înscrie primul coş al partidei cu o aruncare de la distanţă, replica venind imediat de la Denham Brown care înscrie şi el din afara semicercului. După două coşuri ale lui Robert Nyakundi, Virgil Stănescu, o triplă a lui Ivan Bosnjak şi două libere înscrise de Garry Gallimore, Steaua se desprinde uşor la şapte puncte, scor 12-5. Richard Delk înscrie de trei puncte, însă un coş de două puncte al lui Stănescu şi o triplă a lui Nyakundi trimit Steaua la un avantaj de nouă puncte, 17-8. Kevin Bridgewaters şi Denham Brown reuşesc să îşi aducă echipa la un deficit de doar patru puncte, 19-15, însă Ivan Bosnjak îngroapă o aruncare de trei puncte cu 20 de secunde rămase din primul sfert şi trimite Steaua în avantaj la finalul primelor zece minute, scor 22-15.

Sfertul al doilea debutează cu o aruncare de două puncte înscrisă de Nyakundi după o pasă decisivă a lui Adi Tudor. Kevin Bridgewaters reuşeste singur un parţial de 5-0 în urma unei triple şi a unui coş de două puncte, însă Bozo Djusarovic îndepărtează din nou momentul bun al timişorenilor cu o aruncare de la distanţă. După alte două libere înscrie de acelaşi Djurasovic şi un lay-up şi o aruncare de două puncte înscrise de Nyakundi, Steaua conducea cu 11 puncte, scor 33-22. Următoarea secvenţă de joc a fost echilibrată, pentru ca spre finalul sfertului doi Steaua să se desprindă cu un parţial de 11-0 – scor 47-28 - pornit de o triplă a lui Bozo Djurasovic şi susţinut cu alte cinci puncte ale lui Gallimore. Bucureştenii au intrat la vestiare cu un avantaj de 15 puncte după două libere înscrise de Adi Tudor în ultima secundă de joc, scor 48-33.

Timişorenii au început sfertul al treilea cu o aruncare de la distanţă înscrisă de Marjan Tasic, pentru ca mai apoi roş-albaştri să continue desprinderea în urma a şase puncte consecutive înscrise de Bosnjak – o triplă şi trei libere – şi o aruncare de două puncte a lui Robert Nyakundi, scor 55-36. Un parţial de 8-0 în care toate punctele au fost înscrise de David Lawrence – două triple şi un coş de două puncte – aducea din nou Timba înapoi în joc, scor 58-46. Partida a decurs în mod echilibrat până la finalul sfertului trei care s-a încheiat 65-52 în favoarea echipei din Bucureşti.

Ultimul sfert debutează cu încă o triplă a lui David Lawrence, replica venind imediat de la Ivan Bosnjak care înscrie la rândul său o aruncare de la distanţă. Alexandru Mihuţi şi Kevin Bridgewaters înscriu patru puncte consecutive pentru timişoreni şi Mladen Jojic solicită time-out la scorul de 68-59, cu puţin peste şapte minute rămase din timpul regulamentar. După două minute ezitante de partea ambelor tabere, Steaua reuşeşte desprinderea prin coşul lui Virgil Stănescu şi liberele lui Adrian Tudor şi Ivan Bosnjak reuşind astfel să se impună la capătul unei partide pe care a controlat-o în totalitate, scor 74-62.

Robert Nyakundi a fost cel mai bun om al gazdelor, reuşind un double-double (20 puncte, 12 recuperări). Bozo Djurasovic şi Ivan Bosnjak au înregistrat câte 15 puncte şi 9, respectiv 7 recuperări, în timp de Garry Gallimore a contribuit cu 13 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive . Adi Tudor a fost liderul echipei cu 10 pase decisive, marcând 4 puncte.

De la Timba s-a remarcat Kevin Bridgewaters cu 16 puncte, 4 recuperări şi 6 pase decisive, în timp de Denham Brown a înregistrat un double-double (10 puncte, 10 recuperări). David Lawrence şi Marjan Tasic au contribuit şi ei cu 12, respectiv 10 puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!