Stiri Cupa României Masculin

Steaua CSM Eximbank trece de BC Mureș după două reprize suplimentare

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
30.09.2014

Steaua CSM a obținut calificare în sferturile Cupei României după un meci nebun cu BC Mureș. Partida a avut nevoie de două reprize de prelungiri pentru a decide echipa calificată. După 40 de minute, scorul a fost 68-64 pentru echipa gazdă, la fel ca și în turul de la Târgu Mureș. După prima repriza suplimentară, diferența era tot de 4 puncte așa că a mai fost de nevoie de 5 minute de prelungire. Steaua CSM a reușit în ultimul minut al reprizei suplimentare să-și creeze diferența necesară pentru a merge mai departe în Cupa României, scor final 86-78.

Partida a început cu posesia lui BC Mureș Târgu Mureș care punea și primele 3 puncte pe tabelă prin Ivan Ivanovic. Travis Watson a adus primele două puncte pentru gazde, după câte un atac ratat de fiecare parte. Steaua a trecut pentru prima dată în avantaj după trei minute, când Ikonic ducea scorul la 7-5. Militarii au reușit să se desprindă pentru prima dată la mai mult de o posesie, la jumătatea actului inaugural, 12-7. Ivan Ivanovic a tăiat rapid elanul gazdelor după cea a marcat un coș de două puncte. Mureșenii au trecut într-o apărare zona, lucru care i-a incomodat pe steliști iar oaspeții au revenit de la minus cinci puncte, pentru scorul 14-17. Goran Ikonic a marcat ultimul coș al sfertului iar scorul după primele 10 minute era egal, 19-19.

Steaua a preluat conducerea imediat după reluarea jocului, Amis marcând două libere. Căpușan a răspuns pentru mureșeni cu un coș de la semidistanță. Tabela a rămas blocată timp de 2 minute din sfertul secund. Sinadinovic a deblocat-o după triplă. Goran Ikonic l-a imitat la următorul atac al Stelei. Matija Ceskovic a continuat progresia aruncărilor de la 3 puncte. După câte o ratare de fiecare parte, Barac a marcat tot de la 3 puncte pentru a egala la 27 și Sekulovic cerea time-out. Peciukas a marcat la reluarea jocului, de unde altfel decât de la 3 puncte. Sinadinovic a oprit seria coșurilor de 3 puncte după o intercepție și un coș marcat pe contraatac. BC Mureș a stat la conducerea jocului până înaintea ultimului minut când Titus Nicoară egala după un coș de la 3 puncte. Până la final reprizei tabela nu a mai suferit schimbări, scorul fiind 34-34.

Ousmane Barro a deschis repriza secundă, cu un coș după o acțiune de pivot. Steaua a rămas fără punct marcat în primele două minute și jumătate în timp ce BC Mureș a înscris 7 puncte. Steaua a continuat să nu marcheze iar oaspeții s-au desprins la 34-46, lucru care l-a forțat pe Niksa Bavcevic să ceară time-out. Timpul de odihnă a prins bine steliștilor care au marcat pentru prima dată în repriza secundă, prin Titus Nicoară. Steaua a redus din diferență după jumătatea sfertului și a dus scorul al 42-48. Înaintea ultimul minute, Steaua CSM A revenit pe tabelă la un singur puncte, scor 49-50 iar Sekulovic a cerut time-out. Nicoară și Sinadinovic au mai marcat până la final pentru scorul 51-53.

Titus Nicoară a marcat imediat după începere actului decisiv, egalând la 53. Partida a rămas una echilibrată însă fără multe puncte trecute pe tabelă. Ivan ivanovic i-a dus pe mureșeni în avantaj, 55-58, după ce a transformat trei libere. Bill Amis a replicat cu un three point play. Cu 3 minute rămase până la final, scorul era egal, 62-62, după ce Watson a marcat de sub panou pentru Steaua. Titus Nicoară a readus gazdele în avantaj. Tot internaționalul român a mai marcat o dată pentru Steaua iar diferența era de 4 puncte, la fel ca în tur. Ivan Ivanovic a marcat două libere pentru 66-64, scor la care BC Mureș merge mai departe, înaintea ultimelor 30 de secunde. Barac a marcat după time-out prin slam dunk. Mureșenii au dus un atac lung însă Ceskovic a fost căpăcit de către Titus Nicoară. Totuși mureșenii au păstrat posesia dar mai aveau doar 3 secunde din atac. Mureșenii au irosit șansa de a închide calificarea și au urmat prelungiri.

Presiunea și-a pus amprenta asupra jocului iar cele două echipe au devenit mult mai prudente. Steaua a rămas la conducere pe tabelă, însă nu una suficientă pentru a trece mai departe, 73-71 cu un minut rămas. Bill Amis a ratat un contraatac dar nici Mureșul nu a profitat. Barac a dus scorul la 75-71 după ce a transformat două libere. BC Mureș a ratat din nou ultimul atac și partida a avut nevoie de o nouă repriză de prelungiri pentru a decide echipa calificată în sferturi.

Steaua a marcat prima în a doua repriză de prelungiri. Vaidotas Peciukas a răspuns cu un coș de 3 puncte pentru BC Mureș. Barac a marcat pentru Steaua iar replica mureșenilor a venit de Ivanovic pentru 79-76. Același barac a făcut scor de calificare pentru Steaua, 81-76. Cele două echipe au ratat fiecare câte un atac. Ultimul minut a aparținut Stelei care s-a desprins la 85-78 după un coș de la semidistanță al lui Mihai Paul. Vaidotas Peciukas a forțat de la trei puncte, a ratat iar Miță Paul a ajuns la linia de fault unde a marcat o liberă și a dus-o pe Steaua în sferturi. Scorul final al partidei a fost 86-78.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    -
    Din pacate ne-am cam batut singuri suferim enorm pe faza de atac dar asta e Ne vom califica din postura de LL vom cadea din nou cu Steaua si de data asta ne vom califica HAI BC MURES!

    cu 9 ani în urmă (01.10.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe spectator :

    lucky loser
    Deci cum este cu aceasta regula? La un moment dat , pana la prelungiri, vedem ca au castigat cei de la Mures tinand cont de a,b,c din postarea FRB.Dar au fost prelungiri.In regulament, la D3 nu scrie nimic de prelungiri. Au fost prelungiri si a batut o echipa. Atunci cum ramane cu lucky loser? Va intra in scena si Tg Jiu pentru ca ei au stat prima etapa. Deci cand va apare lucky loser, acum cand intra Tg Jiu? S-ar putea ca sa fie mai multe echipe aspirante la locky loser . Da, este o idee interesanta.

    cu 9 ani în urmă (01.10.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!