Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM a obținut a 5-a victorie în acest sezon

Adrian Micinic

Adrian Micinic
23.11.2013

108-58

 

5-4 Fișa meciului 0-11

Steaua CSM București a depășit pe Farul Constanța, scor 108-58, într-un meci contând pentru etapa a 9-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2013/14. Pe sferturi: 36-12, 21-13, 28-14, 23-19.

Formația gazdă a înscris primul coș al partidei, unul din afara semicercului, după care Farul a înscris de două ori din acțiune și o dată de la linia de pedeapsă pentru a trece la conducere. A urmat un parțial de 9-0 în favoarea echipei din capitală, care a trecut definitiv la conducere. Păun a înscrie primele sale puncte în acest meci, însă Steaua a replicat cu 14 puncte consecutive. Secvența inaugurală s-a încheiat cu scorul de 36-12. A fost o primă secvență în cadrul căreia Mladen Jojic nu a operat nicio modificare.

Nyakundi și Gallimore punctează în debutul sfertului al 2-lea, însă Trandafir răspunde cu o reușită din spatele semicercului. Gazdele operează trei modificări în cel de-al doilea minut al acestei perioade de joc, Balmuș, Gibbs și Petkovic fiind trimiși în teren de către Mladen Jojic în lotul lui Tudor, Gallimore și Santa. Bucureștenii se desprind la peste 30 de puncte pe finalul primei jumătăți. Repriza se termină cu scorul de 57-25 în favoarea echipei locale.

Robert Nyakundi începe repriza a doua marcând primele opt puncte ale echipei gazdă. În replică, Minea înscrie din afara semicercului. Santa înscrie din acțiune pentru a mări ecartul pa mai mult de 40 puncte în minutul 26 al partidei. Elevii lui Mladen Jojic continuă să puncteze cu lejeritate, procentajul la aruncări fiind impresionant la aruncările de două și trei puncte. În această perioadă de joc Steaua CSM a marcat de două ori mai multe puncte decât Farul și conducea cu scorul de 85-39 la intrarea în sfertul 4.

Pe parcursul secvenței decisive Mladen Jojic îi oferă debutul absolut în primul eșalon baschetbalistic al României tânărului Victor Petrache, în vârstă de doar 16 ani. Acesta punctrază din acțiune și de la linia de pedeapsă. De asemenea, Albu și Biasutti intră pe parchet și contribuit pe tabela de marcaj la victoria categorică a Stelei în fața Constanței.

Remarcați
Steaua CSM - Nyakundi 20 puncte, 7 recuperări, Djurasovic 15 puncte, 5 recuperări, Santa 15 puncte, Petkovic 14 puncte, 10 recuperări
Farul - Stănescu 17 puncte, 5 pase decisive, Trandafir 15 puncte, Păun 10 puncte, 6 recuperări

Virgil Stănescu și Ivan Bosnjak nu au evoluat în această partidă.

Prin prisma cestui rezultat Steaua CSM obține a doua victorie consecutivă și ajunge la 5-4 la general. În schimb, Farul înregistrează a 11-a înfrângere stagională.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!