Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM câștigă după prelungiri partida cu BC Mureș

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
27.01.2016

Steaua CSM EximBank s-a revanșat în fața lui BC Mureș, după înfrângerea de sârmbătă (23.01) și s-a impus în „junglă”, într-un meci care a avut nevoie de prelungiri. Partida dintre cele două combatante a contat pentru etapa a 6-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin și inițial a fost amânată din cauza participării steliștilor în EuroCup.

Echipele de start:

Mureș: Martinic, Mohammed, Jurevicius, Fraseniuc și Barro;
Steaua: Marinovic, Barac, Malesevic, Nicoară și Cooper;

Primul sfert al partidei a fost unul spectaculos, cu multe puncte marcate și multe schimbări la conducere. Chris Cooper a suferit o accidentare la mână în primele 10 minute ale confruntării și nu a mai evoluat până l a final. Nicoară și-a dus echipa în avantaj la ultima fază a sfertului, 25-24, după un coș de 2 puncte. Echilibrul s-a menținut între cele două echipe până la jumătatea actului. Fraseniuc, Mohammed și Barro au conlucrat excelent la nivel ofensiv și au oferit gazdelor 9 puncte la intrarea la cabine.

Pauză mare le-a priit steliștilor, care au revenit rapid pe tabelă și după 5 minute din secvența secundă se aflau în avantaj, după o reușită a lui Nicoară. Diferența minimă în favoarea militrarilor s-a menținut până la finalul sfertului trei, când tabela din „junglă” inidica scorul de 66-67. Sfertul decisiv a fost unul echilibrat, în care nici o echipă nu a găsit cheia desprinderii. Goran Martinic cu o triplă în ultimele două minute de joc oferea echipei sale prima șansă la victorie. Bill Amis nu a fost de acord și după ce marcat o singură liberă, la următoarea fază ofensivă a Stelei a reușit să egaleze după un slam dunk. Alhaji Mohammed a avut ultima aruncare din timpul regulamentar de joc dar a ratat și după 30 de minute scorul era egal, 86-86.

După ce au alternat din nou la conducere, BC Mureș a reușit să-și clădească o posesie lungă, înaintea intrării în ultimul minut de joc din overtime, 94-91. Amis cu un nou dunk a minimizat avantajul gazdelor. Martinic a irosit o aruncare la următorul atac al gazdelor, după care Barac ajungea la libere și ducea Steaua în avantaj. Mohammed a ratat și el la următorul atac al Mureșului, iar Malesevic era trimis la libere cu 9 secunde rămase de joc. Sârbul Stelei nu a avut emoții și a trnasformat ambele aruncări. La ultima fază, Martinic nu a putut arunca de 3 puncte, i-a pasat lui Barro însă pivotul nu a găsit coșul, iar Steaua CSM EximBank s-a impus pe terenul lui BC Mureș cu scorul de 94-91.

Nikola Malesevic a fost MVP-ul partidei cu 29 de puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. Titus Nicoară a fost și el la înălțime cu 20 de puncte și 11 recuperări. Bill Amis a adăugat 18 puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive, iar Marko Marinovic 14 puncte, 5 recuperări și 9 pase decisive.

Alhaji Mohammed a fost vioara întâi pentru BC Mureș cu 31 de puncte, 4 recuperări și 6 pase decisive. Mareks Jurevicius a contribuit cu 19 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă,iar Ousmane Barro cu 14 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive.

26 comentarii la aceasta stire:
  • tsc_1980 :

    BC Mures
    Huj-Huj-Hajra Meghalt!!!
    Va batut azi o echipa desculta rau, care mai poate spera la play-off dupa aceasta victorie! O noua prestatie "memorabila" a tigrisorilor alungati din jungla!!

    cu 8 ani în urmă (27.01.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Suporter???
      Dacã nu esti suporter la nici o echipã lasã comentariile de acest gen. Esti mancator de seminte...si membru al galeriei fcsb?! Very not good.

      cu 8 ani în urmă (29.01.2016)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș kdk :

    Albitraj
    Urat de tot albitraj, sincer nu înțeleg arbitrii! Steaua a avut acel 10% de acasă, cel puțin asa a părut! Multe greșeli și de o parte și de cealaltă, ca sa prindă și Steaua playoff-ul au găsit multe faulturi inexistente. Oricum rușine!

    cu 8 ani în urmă (27.01.2016)
    • BC CSU Sibiu rhadoosb:

      "aLbitraj"@kdk
      Am urmarit pardina din postura suporterului "partial" neutru, insa imi doream sa castige Muresul, dat fiind faptul ca ar fi ajutat echipa mea favorita, CSU Sibiu. Prestatia fluierasilor a fost jalnica spre execrabila si asta intr-o directie aproape covarsitoare:PRO BC Mures. Sa afirmi asa ceva, mi se pare rea intentie sau mult prea mult subiectivism. Ba mai mult, arbitrajul pro Mures imi da de gandit gandindu-ma la meciurile viitoare.

      cu 8 ani în urmă (28.01.2016)
    • FC Argeș Pitești Shakall:

      nu covarsitoare
      Dar o maniera usor 5% pentru Mures. Mohamed exceptional prin numarul de puncte, 0 pentru jocul de echipa. Daca nu va juca in echipa va aduna doar puncte pentru statisca personala si atat. In schimb imi place foarte mult Amis sper sa il mai vad anul viitor in liga nationala.

      cu 8 ani în urmă (28.01.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș kdk:

      Din tribune
      nu cred ca am afirmat cu rea intenție asta, cel puțin de la fata locului asa a părut. Poate și o doza de subiectivism dar arbitri la unele faze la cea mai ușoară atingere sa sancționat fault, iar la altele mai evidente nu sa fluierat nimic. În fine a fost victorie pt Steaua. Felicitări.

      cu 8 ani în urmă (28.01.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Robert :

    Multumit
    Pentru mine, din postura de fan al CSM-ului, sunt multumit ca a batut Steaua!Am urcat pe locul 2 in acest moment, Clujul fiind singura echipa deasupra noastra.Asta pana vineri, cand ne-o luam pe coaja de la Craiova.

    Arbitrajul nu mi s-a parut Pro Steaua, eu cred ca a fost cat de cat echitabil, cu un usor avantaj pentru Mures.Mohammed mi se pare mult prea individualist, dar asta e doar o parere personala.Steaua inca are mult de muncit daca vrea sa faca o prestatie buna in play-off(asta daca ajunge acolo, desi nu cred ca se pune vreo problema).Pacat de plecarile avute in iarna si accidentarea lui Lee...Practic 3 oameni de baza au disparut din echipa programata initial la startul sezonului...

    cu 8 ani în urmă (28.01.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Dia#13 :

    ...
    sa zici ca a fost arbitraj pro steaua trebuia sa fi orb sau sa nu sti baschet de loc!!
    libere avute :16/20 vs 29/33-->cum o fost arbitrajul??
    cu Sibiul am dat de pamant deja 4 ori in acest si o sa mai dam de cate ori ii prindem,iar cei din Oradea va vine si voua randul stati linistiti!!
    BC MURESU!!

    cu 8 ani în urmă (28.01.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș kdk:

      Dia
      Sincer nu înțeleg de ce trebuie sa faci pe cineva orb doar pt a te face înțeleasă!

      cu 8 ani în urmă (28.01.2016)
    • BC CSU Sibiu danb61:

      !
      Asa se exprima pensionarii din tacuta jungla de la Ms.....mai greu cu limba romana!!!

      cu 8 ani în urmă (28.01.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    @dia#13
    Nu ti-am înțeles comentariu :în prim fraza susții arbitraj pro Mureș și ulterior prin statistica susții arbitraj pro Steaua. Statistica de la libere poate fi justificata și prin faptul ca Muresul a aruncat aproape dublu de la distanta deci Steaua a avut mai multe pătrunderi . Referitor la arbitraj, greșeli în ambele părți poate puțin mai mult în favoarea gazdelor. Oricum puțin exagerat orgoliul tău! Nu contest ca aveți lot mai bun dar rămâne sa și confirme.

    cu 8 ani în urmă (28.01.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Dia#13 :

    ...
    greseala mea..am vrut sa scriu "Pro Mures"

    cu 8 ani în urmă (28.01.2016) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Steaua
    Ma asteptam ca Muresul sa castige fara probleme si astfel, Steaua sa aiba emotii pt calificarea in 1-6. Un meci ciudat..
    De la Steaua mi se pare excelent Malesevic, joaca bine meci de meci cu realizari atat in ofensiva cat si in aparare. Galdikas o petarda, nu stiu ce au vazut la el. Dragusit sustinut si incurajat de pe banca cum trebuie ar fi ajutat mai mult echipa. Daca Chris Cooper s-a accidentat grav Steaua va avea probleme mari in continuare.

    cu 8 ani în urmă (28.01.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @soso69
    Muresul a mai pierdut acasa anul asta si nu am avut ce sa comentam deoarece arbitrajul (cu greseli inerente) nu a fost partinitor. Dar aseara dupa ce in prima repriza arbitrajul a fost in limitele normalului (cu greseli dar fara vreo directie anume) a devenit brusc pro Steaua incepand cu sfertul 3 (oare de ce taman dupa pauza?)iar cei care au dat tonul, culmea, au fost cei doi circari Podar & Birtalan si nu Grigoras!.Steaua nu a patruns de mai multe ori (la aruncarile de 2 puncte statisticile sunt egale) ci a primit mai multe faulturi pe patrunderi iar la Mures se fluiera 1 din 2 faulturi.Statistica este clara in acest sens: 33-20 pentru Steaua iar cele 13 faulturi insemana cel putin 22 puncte (am pus aici si cele 4 libere ratate) ceea ce in cazul unui meci echilibrat face clar diferenta asa ca hai sa nu ne facem ca ploua. Cat despre faptul ca Muresul a aruncat mai mult de la 3 puncte nu este ceva deosebit deoarece avem destui jucatori cu mana buna de la 3 si in acest meci ne-am in scris in media obisnuita de aruncari. Este clar ca Steaua TREBUIA sa isi asigure victoria (altfel risca sa fie intr-o situatie extrem de delicata) si prin urmare "staff"-ul ei a facut "tot ce trebuie" sa se asigure ca va fi asa. End of story.PS acum 2 ani dupa un arbitraj scandalos a lui Podar in Jungla Sekulovic a fost pe punctul sa il ia la bataie dupa meci pe Podar acesta fugind de la sala ca un sobolan in timp ce staff-ul il tinea pe Sekulovic sa nu se duca dupa el asa ca....

    cu 8 ani în urmă (28.01.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @danb61
    Ca sa vezi musiu, s-a trezit criticul literar din tine! Pacat ca esti ca o floare printre burieni saracu de tine. Vezi ca mai ai urme de cas pe la gura, sterge-te, ajusteaza bretelele de la spielhosen, ia galetusa & lopatica si foloseste-le cu sarg ca acum este momentul :)

    cu 8 ani în urmă (28.01.2016)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Ban
      Va rog banati aceasta primata de pe site. Nu e nevoie sa isi exprime intr-un asemena mod frustrarile.

      ps: cum se face ca dupa o infrangere cei de la Mures si de la Pitesti gasesc mereu alti vinovati (in special arbitrii) !? Eu nu am intalnit suporteri mai frustrati.

      cu 8 ani în urmă (28.01.2016)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Simplu
    Steaua a castigat exclusiv prin prisma atitudinii de vacanta a muresenilor!Daca Nicoara si cand joaca prost este foarte util echipei,apoi celebrul globe trotter Mita Paul nu a mai ramas decat cu o calitate,aceea de a prosti echipele ce-l angajeaza pe o poala de bani.Iar Galdikas ala ar trebui scos in suturi din liga nationala,este inimaginabil cum cineva a putut gandi ca rusinea asta poate fi o alternativa la Lee!

    cu 8 ani în urmă (28.01.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Mi se pare interesant ca sunt atatia nervi si atatea frustrari si atata circ pt orice infrengere a vreunei echipe fie ea Cluj, Oradea, Mures, Energia sau alta. Totusi, am impresia ca se uita esentialul. Toata lumea uita ca dupa aceasta faza nu se mai intra in playoff, ci vine un nou campionat care va schimba multe, asa ca trebuie dozat cu totul altfel efortul, pregatirea fizica, accidentarile minore nu trebuie fortate sub nicio forma. E un experiment si pt antrenori acest sezon in noul format. Pana acum era simplu...incarcai in vara, echipa se lega cat de cta dupa 2,3 meciuri, rupeai tot in tur si venea pauza de iarna unde iti calculai si in functie de adversari/program ca dupa cateva meciuri din retur sa fii in varf de forma. Imi aduc aminte ca asa a reusit Tenter sa castige campionatul, calculand acesti pasi cu mare exactitate si avand echipa o agresivitate fantastica in meciurile din sfarsit de retur si playoff. Chiar daca se juca un baschet chinuit in multe momente, fizic era greu sa te bata cineva in final de meci sau intr-o serie lunga...lucru dovedit in primul sezon in semifinala cu Timisoara si in al doilea in cea cu Medias cand efectiv s-a catigat fizic meciul 5 de la Cluj, respectiv meciurile de la Timisoara(sa fim sinceri era greu sa ii bati doar tactic pe Dragan si Soce la vremea aia). asadar sa nu uitam ca mai e mult pana departe si cine va avea minte sa dozeze treburile, sa schimbe tactici sau jucatori la timp, acela va avea enorm de castigat.

    cu 8 ani în urmă (28.01.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    old...
    De la gramatica elementara pana la critica literara e distanta mare....cam distanta de la atmosfera din jungla fata de atmosfera din sala TRANSILVANIA!!
    .

    cu 8 ani în urmă (28.01.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș Dia#13:

      @danb61
      aveti si voi echipa o data la 3 sezoane si se aduna un pic lumea la sala si deja jigniti pe altii??daca stiu bine marea galerie din Sibiu a cam plecat cu coada intre picioare din Jungla in ultimele sezoane...si cu scandal desigur ca fara nu se poate

      cu 8 ani în urmă (28.01.2016)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    "Informatii"
    Pentru toti care se cred cunoscatori de baschet va spun doar atat, acest sport se joaca pe puncta(adica cosuri marcate, mai exact cine inscrie mai multe cosuri devine castigator) prin urmare daca Alhaji Mohammed este exceptional la puncte iar in echipa e zero precum a afirmat cineva aici, nu pot decat sa spun doar ca are trebui sa se uite si la meciuri din NBA e interesant ce candire aveti uni legat de acest sport, daca stie cineva cati jucatyori din Europa s-au dus in NBA si au fost buni marcatori si sunt mai multi la numar decat 30 sa-mi spuna si mie, e jenant sa criti un jucator ca si Alhaji Mohammed sau Darius Hargrove care joaca sa castige echipa si lui si isi face si o statistica buna, daca ati vazut bine meciu dintre Mures si Steaua atunci ati spune ce Alhaji Mohammed nu a jucat doar pentru el, dar din pacate sunt unui jucatori care doar atat pot, iar statistica lui Alhaji Mohammed arata mai mult decat bine pentru un capionat ca si al nostru, in care se inscriu putine puncte sau se joaca pe o aparare, iar jucatori nu stiu sa duca si un atatc, cel putin asta am observant eu pana acuma, ca sa ai o echipa ideala, adica sa se apere si si sa inscribe cosuri(gen Chicago Bulls) trebuie sa gandesti oarecum mai avansat decat doar ca toti jucatyori sa fie axati doar pe aparare, ca sa ma fac inteles mai exact daca joci cu 3-4 jucatori care stiu sa se apere ai nevoe si de cineva care sa inscrie cosuri exemplu la cluj ar fi Juncan bun in aparare dar in atatc are trebui ca Adamovic sa fie lasatsa joace ce stie el mai bine, si mai pot continua exemple si la alte echipe , tot asa a mai spus cineva aici ca, campionatul se castiga cu stratedgii bazate pe oboseala unor jucatori sau echipe , din punctul meu de vedere este una din cele mai proaste afirmati, mai ales ca, cei care au facut sport de performante stiu cum se poate combate oboseala, iar daca jucatori nostri din campionat obosesc dupa un tur si un retur asta se datoreaza lipsei de experinte in antrenamente, mai ales ca nu e un campionat intesc ca si competitie valorica, si nicinu este un campionat cu multe echipe, deci oboseala devine o scuza proasta,

    cu 8 ani în urmă (28.01.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    "Informatii"
    P.S. nu vreau sa jignesc pe nimeni cu ce am scris mai sus, si nici sa intru in polemici sper sa il citit asa cum este sisa intelegeti ce vreti voi de cuviinta, fara sa va simtiti jigniti, haide U-BT

    cu 8 ani în urmă (28.01.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    Statistica faulturilor pe sferturi
    sferturi Mures Steaua
    1 2 6
    2 5 4
    3 6 6
    4 7 4
    prelungiri 5 2

    Dupa cum se vede statisticile imi dau dreptate: incepand cu sfertul decisiv cei doi caraghiosi Podar & Birtalan au fluierat pro Steaua respectiv nu au fluierat :) toate faulturile facute de stelisit ci asa din cand in cand in schimb au fluierat toate faulturile facute/nefacute de mureseni ceea ce a determinat un plus de 13 aruncari pentru Steaua, din care daca consideram ca au ratat 4 raman 9 puncte care au fost mai mult decat suficiente, tinand cont ca meciul a fost destul de echilibrat, sa incline balanta spre Steaua. Si tineti cont ca din a 2 jumatate a sfertului 4 nu mai putin de 4 jucatori stelisti aveau 4 greseli personale (Amis, Barac, Nicoara, Marinovic adica cei mai agresivi aparatori)si cu toate ca s-au aparatagresiv s-a vazut din elicopter ca arbitrii au evitat sa ii sanctioneze cu fault (ocazii au fost destule) ca sa nu fie eliminati. PS Cine pune la indoiala ciferle de mai sus nu are decat sa consulte statisticile detaliate de pe FRBaschet. Concluzie: mie nu mi s-a parut ca duetul de prapaditi Podar-Birtalan au "ajutat" Steaua ci chiar asta s-a intamplat. Muresul a pierdut destule meciuri acasa (unele la mustat)dar am pierdut pe bune si nu aveam ce comenta dar de data asta a fost o manareala pe fata deoarece daca pierdea si acum Steaua era in buda asa ca.....

    cu 8 ani în urmă (29.01.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @JCN
    Stimate domn (nu stiu daca te incadrezi in acesta categorie dar imi asum riscul) nu trebuie sa te comporti ca pasarea care isi canta numele ca am inteles: esti o primata si vrei sa fi banat din proprie initiativa. Pana una alta in postul meu nu am injurat pe nimeni si nici nu am folosit invective. Daca ironia mea a avut un asemena efect asupra ta desi nu erai tu destinatarul este strict problema ta.

    cu 8 ani în urmă (29.01.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @danb61
    Da asa este ai dreptate am avut ocazia sa vad "live" in Jungla o parte din manifestarile unor suporteri CSU Sibiu care au aratat clar care sunt elementele definitorii pentru unii asa zisi iubitori de baschet/suporteri din Sibiu respectiv sovinismul, lipsa de toleranta si bun simt aspecte care de altfel nu au nimic in comun cu sportul numit baschet dar care sunt definitorii pentru unele specimene care cosidera ca asa se sustine o echipa de baschet. Nu numai decibelii conteaza ci si comportamentu si respectul pentru adversari conteaza iar la aspectul asta va dam clasa oricand asa ca mai lasa-ma cu atmosfera din sala Transilvania.

    cu 8 ani în urmă (29.01.2016)
    • CSA Steaua București zob79:

      intrebare
      Dumneavoastra sunteti bolnav? e o simpla intrebare, ca sa stiu cum sa ma adresez in continuare.

      cu 8 ani în urmă (29.01.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!