Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM trece fără probleme de Gaz Metan

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
10.03.2014

LNBM

Etapa XV

80-55

12-10 Statistică 8-13

Gazdele încep cu Tudor, Mangano, Nyakundi, Stănescu și Gallimore. De partea cealaltă, 5-ul de start al Gazului este format din Shiloh, Mandache, Bogavac, Tsiaras și Marojevic.

Mangano și Gallimore aduc primele pucnte ale confruntării, ducând Steaua la 4-0. Mediașul răspunde prin Bogavac, care egalează imediat. Bucureștenii se instalează treptat la conducerea jocului, cu încă 5 puncte consecutive. Tudor Dumitrescu scutură plasa de la distanță și deschide o perioadă dezastruoasă pentru Gaz Metan. Steaua CSM își dublează punctajul, în timp ce oaspeții nu mai marchează de loc, iar primul sfert se încheie cu 18-7.

Debutul sfertului secund aduce o echilibrare a jocului. Gazdele continuă, însă, să-și mărească avnatajul. Solopa menține Medișaul în joc cu un coș de la distanță, pentru 24-13. Gazul încearcă o revenire, însă steleștii reușesc un parțial de 8-0 prin care se distanțează la 18 lungimi. Medieșenii mai reduc 3 puncte din handicap, iar scorul idicat de tabelă la pauză este 38-23.

Repriza a adoua nu aduce mari schimbări. Gaz Metan ține cu greu pasul, iar gazdele continuă să își majoreze avantajul. Robert Nyakundi, care pare a fi în zi de grație, duce scorul la 54-33 la jumătatea sfertului 3. Doar 2 puncte mai pun medieșenii pe tabelă, prin Bogavac, iar Steaua intră în ultimele zece minute cu 61-35 după două libere transformate de acleași Nyakundi.

Ultima secvență aduce o perioadă bună pentru trupa lui Țenter, care punctează de 4 ori din spatele semicercului în 3 minute și se apropie la 17 lungimi, 68-51. Fără folos însă, pentru că Steaua nu are probleme în a-și consolida victoria. Mihai Paul marchează de două ori de la linia de libere, iar Tsiaras stabilește scorul final al întâlniri, 80-55.

*Foto: Răzvan Păsărică

1 comentariu la aceasta stire:
  • YMCA alin67 :

    prosopul
    Tenter ar trebui sa arunce prosopul pentru a-si scuti elevii de umilinta si pentru a nu terfeli renumele unei echipe care inseamna ceva pentru baschetul romanesc.Si nu spun asta doar prin prisma rezultatului ci si al jocului, urmarit live (ce-i drept cu ceva intreruperi, dar suficient de mult pentru a trage aceasta concluzie).

    cu 10 ani în urmă (10.03.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!