Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua a obținut o victorie ușoară cu Timba Timișoara

Eduard Popa

Eduard Popa
10.03.2018

steaua timba baschet romania

CSM Steaua Eximbank s-a impus în etapa a XX-a pe teren propriu în fața celor de la BC Timba Timișoara, scor 75-43.

 Steliștii au început meciul în formula Falker, Petrache, Zekovic, Taylor și Lapornik, în timp ce Timba a pornit meciul cu Kandic, Rotariu, Medgyesy, Dumic și Ostojic.

A fost un meci pe care Steaua l-a dominat de la un capăt la altul. Gazdele și-au impus dominația încă din primul sfert, câștigat cu 25-6. La pauză, steliștii aveau un avantaj de 22 de puncte, scor 41-19 și au câștigat și reprize secundă, scor pe sferturi 17-8 și 17-16. Timba Timișoara a jucat în această partidă în numai opt oameni din cauza absenței celor mai buni doi jucători: Pavle Reljic, care are probleme cu viza și Cameron Naylor, care are probleme de sănătate.

De remarcat minutele bune primite de Petrache și Diculescu, în absența lui Georges Darwiche, accidentat. Diculescu a contribuit și la faza meciului pentru steliști, cu un assist spectaculos pentru slam-dunk ul lui Dragan Zekovic peste Pierce, în timp ce Petrache a reușit o intercepție transformată la coșul adversarilor prin slam-dunk. De partea cealaltă Ghiță Balmuș a reușit cea mai spectaculoasă fază a Timbei, cu un and-one scos la Runkauskas de care a trecut după un crossover spectaculos. De asemenea, Medgyesy a reușit mai multe coșuri de 3 puncte de la mare distanță.

Un alt aspect important de punctat îl reprezintă debutul lui Randal Falker și Jonte Flowers pentru CSM Steaua. Cei doi au fost prezenți în lotul Stelei în locul lui Pavel Marinov și Jason Boone.

Zekovic, Runkauskas și Lapornik au reușit câte 13 puncte, în timp ce Flowers a adunat 12 puncte. De partea cealaltă Rotariu a marcat 11 puncte și Medgyesy 10.

Etapa viitoare Timba va întâlni acasă CSM CSU Oradea, în timp ce Steaua va juca în deplasare, la BCM U Pitești.

*foto: Cătălin Soare/ facebook CSM Steaua Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!