Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua câştigă duelul cu CSM CSU Oradea

Eduard Popa

Eduard Popa
30.03.2017

steaua oradea

Victorie importantă pentru Steaua CSM Eximbank în etapa a opta din Top6 ul LNBM. Steliştii s-au impus în faţa celor de la CSM CSU Oradea, scor 85-70 şi revin pe treapta a doua a clasamentului Ligii Naţionale.

Steaua a început în formula Runkauskas, Szijarto, Malesevic, Dudzinski, Falker, în timp ce Achim a ales să înceapă cu Franklin, Mandache, Barnette, Nicoară şi Denison. Primul sfert a aparţinut clar gazdelor. După 3 minute tabela arăta 8-8, dar un coş de 3 puncte al lui Levi Szijarto a deschis un run de 18-4 graţie căruia steliştii ajungeau la 14 puncte avans după 10 minute, scor 26-12. Al doilea sfert a fost total opus faţă de primul. Orădenii au reuşit să corecteze jocul din apărare şi graţie lui Zeno şi Barnette au intrat la pauză la egalitate cu Steaua, scor 34-34.

Steaua a început în forţă şi sfertul trei, tot cu un coş de 3 puncte al lui Levi Szijarto şi un run de 10-0. Dudzinski, Levi din nou şi Runkauskas au înscris câte un coş de 3 de fiecare, iar Steaua intra cu 12 puncte avans, scor 67-55, înainte de ultimul sfert. În ultimul sfert Randal Falker a pus primele puncte pe tabelă, apoi Runkauskas a înscris din spatele liniei de 3 puncte, Oradea nu a reuşit să se apropie la mai mult de 10 puncte, iar băieţii lui Toijala au reuşit o victorie importantă la 15 puncte, scor 85-70.

Marius Runkauskas a fost din nou cel mai bun marcator al Stelei, cu 21 de puncte, 6 pase decisive, 5 din 7 de la 3 puncte dar şi 6 turnovers, Levi Szijarto a reuşit 17 puncte, în timp ce David Dudzinski a marcat 15 puncte. De partea cealaltă Martin Zeno a înscris 18 puncte, Andrei Mandache 14 puncte, în timp ce Barnette a adunat 13 pct şi 8 recuperări.

Această victorie, colaborată cu înfrângerea Sibiului, duce Steaua înapoi pe locul doi în Liga Naţională, la 16 victorii şi 10 înfrângeri, în timp ce CSM CSU Oradea rămâne pe patru, cu 14 victorii şi 12 înfrângeri.

În etapa următoare Steaua se deplasează la Timişoara, în timp ce CSM CSU Oradea va primi replica celor de la BCM U Piteşti.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!