Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua câștigă al doilea meci consecutiv în deplasare

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
13.10.2013

 Cei doi tehnicieni au trimis pe parchet următoarele garnituri:

Gaz Metan: Shiloh, Mandache, Bogavac, Tsiaras, Koch

Steaua CSM: Tudor, Gallimore, Nyakundi, Bosnjak și Stănescu

Prima posesie a meciului a aparținut Stelei după ce Bosnjak a prin minge câștigată în angajament de Koch. Au urmat două triple, prima reușită de Adrian Tudor, la care a răspuns Mandache. După 3 minute de joc la scorul 8-7, Mandache face o intercepție dar ratează după pătrundere.  Marcel Țenter cere primul time-out al partidei, aproape de jumătatea actului inaugural, la scorul 8-11 pentru oaspeți. După reluarea jocului, Koch ratează un fay the way de langă Nyakundi iar la faza imediat umrătoare, Gallimore îi peedepsește pe gaziști cu o nouă aruncare de la 3 puncte. După ce Shiloh scoate a doua greșeală personală la Stănescu, marchează două libere și reduce din diferență. După un coș  de 3 puncte marcat de același Gallimore, Stănescu comite a treia greșeală personală și-i facilitează lui Marojevic 2 puncte de libere. Recitalul oaspeților de la 3 puncte a continuat iar Nyakundi făcea ca diferența să fie scirsă cu două cifre, 14-24. Sfertul a fost încheiat cum altfel decât cu o triplă macată de Steaua, de această dată prin Ivan Bosnjak, scorul devenind 16-29.

Actul secund a început cu un fault ofensiv al lui Radomir Marojevic. Cei care au marcat primii în sfertul doi au fost tot medieșenii prin Andrei Mandache. Tudor Dumitrescu face intercepția din fața lui Șanta, dar Liviu Dumitru ratează din spatele semicercului de 3 puncte. Steaua pierde ușor un atac, gazdele marchează rapid iar Mladen Jojic cere imdeiat time-out.După timpul de odihnă, Steaua ratează un nou atac iar Marojevic de la nivelul liniei de fault nu poate reduce din handicap, scorul rămânând 22-29. Virgil Stănescu continuă jocul excelent al oaspeților de la 3 puncte și duce scorul la 22-32. Cu 14 puncte avans, Djurasovic a încercat o pasă la alley up pentru Nyakundi însă care nu s-a soldat cu coș, moment în care Jojic a explodat și și-a certat elevii.Gaz Metan a revenit la un deficit mai mic de 10 puncte, cu 2 minute rămase până la pauză după coșul lui Kemp. La pauză scorul fost 31-40 după ce Shiloh a ratat o triplă în ultima secundă.

 După pauză Mladen Jojic și-a trimis titularii, în timp ce Marcel Țenter l-a trimis pe Marojevic în locul lui Koch, față de  primii 5. Primele două atacuri de ambele părți s-au terminat fără coș marcat. Shiloh cu un three point play duce deficitul gazdelor la doar 5 puncte, 36-41. Petkovic a marcat pentru Steaua, Mandache a răspuns și tabela arăta scorul 38-43. Garry Gallimore marchează un coș cu fault pe care-l concretizează prin libera marcată. Puțin după jumătatea sfertul trei a venit o fază litigioasă. Marojevic îl faultase pe Stănescu iar Mnadache primea un tehnic. Steaua nu a profitat, Stănescu a marcat 3 aruncări din 4 de la libere ca mai apoi echipa sa să irosească atacul. Cu două minute înainte de finalul primelor 30 de minute Steaua avea același avantaj ca la pauză, însă scorul era 42-51. Wilie Kemp stabilea scorul înaintea actului decisiv printr-un three point play, 49-52.

Același, Wilie Kemp deschdeia balul în ultimul sfert cu un coș marcat după pătrundere. Liviu Dumitru ducea pe Gaz Metan în avantaj după mult timp, în urma unui contraatac șcaolaă regizat de Mandache și pasă decisivă Kemp.Apoi Bosnjak a marcat încă o trilpă pentru Steaua. Gaz Metan nu s-a răgăsit nici în ofensivă dar nici în defensivă și Steaua s-a desprins la 7 puncte aproape de mijlocul sfertului. Andrei Mandache a scos gazdele din amorțeală cu o triplă din zero grade. Nyakundi a mai plantat o triplă și Steaua mergea la 8 puncte avans cu mai puțin de 3 minute până la final. Koch ratează de la 3 puncte din 45 de grade iar la atacul următor Stănescu marchează un coș de 3 puncte după ce echipa sa a reușit o recuperare ofensivă. Marcel Țenter după acel coș a fost nevoit să ceară time –out pentru că echipa sa era la minus 11, cu 3 minute până la ultima sirenă. Slavisa Bogavac aprinde speranțale gazdelor cu un coș de 3 puncte urmat de o recuperare în defensivă a lui Andrei Mandache. După un time-out cerut de Steaua, Mandache a marcat o singură liberă din două încercări. În ultimul minut gazdele nu au avut șansa de a reveni în joc și au trebuit să se recunoască învinși cu scorul 74-79, deși jocul a fost unul extrem de fragmentat în ultimele 60 de secunde.

18 comentarii la aceasta stire:
  • CSU Asesoft Ploiești ZZZ :

    Impresionant!
    Demonstreaza faptul ca victoria de la Craiova nu a fost o intamplare... Felicitari antrenorului si jucatorilor!

    cu 10 ani în urmă (13.10.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Steaua
    La Steaua cheia este antrenorul...Iar in privinta campionatului,asa cum am anticipat inaintea startului,va fi unul nebun!

    cu 10 ani în urmă (13.10.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    ..
    cheia sunt banii! au facut achizitii! au antrenor! au sponsori! dar, ma intreb eu daca e normal ca un minister sa fie sponsor?

    cu 10 ani în urmă (13.10.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      lot
      Nu au chiar asa megalot care sa fi presupus munti de bani,sa fim seriosi.

      cu 10 ani în urmă (13.10.2013)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    lot
    ministerul de finante sponsor!

    cu 10 ani în urmă (13.10.2013) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    stat
    pai si la Medias si la Rovinari nu vin bani tot de la stat? sa fim seriosi ...

    cu 10 ani în urmă (14.10.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    sponsori
    ba da, dar cu cat e mai mare institutia, cu atat se pierd mai multi pe traseu, si atunci...

    cu 10 ani în urmă (14.10.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    ......
    Ok,Steaua a castigat in 2 deplasari foarte grele,are meritul ei,dar sa n-o umflam atat de mult...la Craiova,daca juca Seals ii bateam SIGUR la 20 puncte diferenta,dar asa e cand Mandic vrea sa fie mai inteligent decat e!....e ''victoria'' lui!

    cu 10 ani în urmă (14.10.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    ...
    ma gandesc sa incep sa tin cu Steaua, vad ca Tenter face surprize neplacute...macar Steaua va fii pe val anul acesta, asta e tendinta, si daca tot e de toate ,, bani, jucatori, antrenor''macar nu voi fii dezamagita prea des...mai ales ca dintre jucatorii romani cel mai mult l-am apreciat pe Stanescu...cu exceptia anului de Asesoft...
    in ceea ce priveste faptul ca nu imi place Asesoftul cred ca e optiunea mea,iar cu Craiova nu am nimic,doar pe aici ma bine-dispun unii!
    abia astept continuarea...
    pentru craioveni, va doresc succes joi !

    cu 10 ani în urmă (14.10.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    @meea
    Dupa ultimele tale posturi ''iubesti'' Craiova asemenea Asesoftului,dar asta e problema ta!
    Multumim pentru incurajari!
    Personal ma intereseaza Campionatul!
    Imi mentin opinia de anul trecut,cand s-au deranjat foarte multi pe aici,cand am afirmat ca,cupe europene pentru mine sunt Euroliga si Eurocup!
    Sigur m-ar bucura o victorie cu bulgarii joi, dar as prefera sa batem duminica Oradea la Craiova!
    Cel mai frica mi-e de ....Mandic....de la Oradea!!!

    cu 10 ani în urmă (14.10.2013)
    • U BT Cluj-Napoca hell:

      Cupe
      Nu ai dreptate, cupe sunt si altele si fiecare sunt structurate in functie de buget.... "necupa" a fost doar prostia aia in care a jucat Clujul anii trecuti..... Bafta cu bulgarii joi, ar fi frumos sa castigati cum ar fi frumos ca toate echipele noastre sa faca o figura frumoasa pe afara, chiar si Asesoft-ul.....

      cu 10 ani în urmă (14.10.2013)
    • CSM CSU Oradea Florin4D:

      @Vladut10
      Cum adica "ti-e frica de ... Mandic ... de la Oradea !!!"

      Adica insinuezi ceva ? Cu Steaua nu tot Mandic a fost ? Anul trecut nu tot el a fost la carma cand ne-ati batut in ultima etapa si ne-a facut sa pierdem prima pozitie ?

      Va sa zica nu va putem bate pe bune, iar daca veti pierde sigur ne-a dat el meciul in virtutea anilor din paleolitic cand evolua pentru noi ? Sau cum ? N-am inteles foarte bine ce vroiai sa spui si daca s-ar putea sa detaliezi, ar fi ok.

      on/off topic: bafta pe joi, conteaza mult orice meci din cupele europene si vei vedea ca atmosfera in sala si emulatia e cu totul alta. si eu astept cu nerabdare debutul in Europa !

      cu 10 ani în urmă (15.10.2013)
    • SCM "U" Craiova Vladut10:

      .......
      Aveti echipa buna si ne puteti bate!

      cu 10 ani în urmă (15.10.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @florin4D
      Nu,nu-i vorba de niciun blat,doar ca Vladut il considera extrem de slab pe Mandic,lucru cu care nici eu nu sunt de acord.Nu stiu daca va ajunge un antrenor mare dar stiu ca antrenor slab nu va fi niciodata si,asa cum mi-am mai exprimat opinia,consider doar ca vor unii sa-l scoata tap ispasitor(conform caracterelor lor).
      In privinta cupelor europene,tot ca opinie personala,consider ca la acest moment nicio echipa romaneasca nu este pregatita suficient pentru a face fata cu succes pe doua fronturi,iar Liga Balcanica este pentru Craiova la acest moment doar o fortare a pasilor in evolutia echipei,dar putin turism nu strica,nu-i asa?

      cu 10 ani în urmă (15.10.2013)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    ?
    e musai sa o iubesc?

    cu 10 ani în urmă (14.10.2013)
    • SCM "U" Craiova Vladut10:

      ....
      e ok daca esti obiectiva!...atat!....asa am fost si eu in posturile mele care vorbeau de echipa din Cluj!...asa e frumos!

      cu 10 ani în urmă (14.10.2013)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!