Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua câștigă fără probleme derby-ul nou promovatelor

Costin Marinescu

Costin Marinescu
16.11.2013

94 - 67
28-18, 28-16, 20-14, 18-19 
  Statistica  

Calculele hârtiei nu au fost infirmate. Steaua CSM EximBank București a câștigat fără nicio problemă ”derby-ul nou promovatelor” contra Concordia Chiajna la capătul unui meci în care a avut procentaje la aruncările din acțiune ce i-au permis lui Aleksandar Vuletic, cel mai bun recuperator al campionatului, să prindă ”doar” 11 mingi la panou, un număr cu care nu se mândrește de obicei. 

Sârbul de la Chiajna a terminat însă în triple double, primul realizat de un jucător în actualul sezon. Pe lângă recuperările reușite, el a marcat 15 puncte și a pasat decisiv de 10 ori pentru un indice de eficiență de 32.

Prestația lui Vuletic nu a contat însă foarte mult în economia jocului. Steaua s-a instalat la conducerea din primele minute și s-a distanțat pe tabelă indiferent de formula de echipă folosită de Mladen Jojic. Misiunea Chiajnei a fost cu atât mai grea cu cât steliștii au avut o zi excelentă la aruncările din acțiune, indiferent că ele au fost contestate sau nu de adversari. La pauză, gazdele marcaseră 88.9% la aruncrile de 2 puncte și 46.2% la cele de la mare distanță, până la final acestea scăzând puțin la 70, respectiv 40.9%.

Bozo Durasovic și Virgil Stănescu au terminat cu câte 14 puncte. Sârbul a adăugat 7 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții pentru 25 eficiență, în timp ce românul a prins 5 mingi la panou și a fost perfect, 6/6, la aruncările de 2 puncte, pentru 19 eficiență. Robert Nyakundi a marcat 17 puncte, iar Milos Petkovic 16.

La Chiajna, performanța lui Vuletic stă alături de cele 16 puncte și 6 pase decisive ale lui Nemanja Petrovic  și cele 10 puncte ale lui Ciprian Mihai.

Ambele echipe au rulat tot lotul avut la dispoziție, Jojic surprinzând prin titularizarea lui Ghiță Balmuș pe postul de conducător de joc.

În urma acestui rezultat, Steaua ajunge la un bilanț de 5 victorii și 3 înfrângeri în actualul seozn al LNBM, în timp ce Chiajna are doar o singură victorii din 8 partide.

Etapa următoare Steaua va juca cu Farul Constanța, în timp ce Concordia va primi vizita celor d ela SCM U Craiova.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!