Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua câștigă la o diferență de 15 puncte duelul cu BC Mureș

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
21.10.2017

CSM Steaua EximBank s-a impus la o diferență de 15 puncte în partida disputată, în această seară, în compania celor de la BC Mureș Tg. Mureș. Roș-albaștrii au câștigat cu scorul de 85-70, după ce au condus în cea mai mare parte a partidei, mureșenii aflându-se la timonă doar în debutul meciului.

Partida a început cu întârziere din cauza cronometrului de joc, care nu a funcționat vreme de 15 minute. Oaspeții au deschis balul prin Mijovic, care a punctat din acțiune, iar gazdele au răspuns rapid prin Zekovic și Taylor, care au făcut 6-2 după două reușite de la mare distanță. Person a replicat, iar BC Mureș a venit la un punct în spate, jocul menținându-se echilibrat până spre jumătatea sfertului. Roș-albaștrii s-au distanțat apoi, Marinov punctând pentru 17-9 în minutul 6. Gazdele s-au menținut la conducere, terminând primul sfert cu un avantaj de 8 puncte, scor 24-16.

Roș-albaștrii și-au adjudecat și sfertul secund, reușind să înscrie peste 30 de puncte. Lapornik, Baciu și Fraseniuc au dus-o pe Steaua la 21 puncte după un parțial de 10-0, scorul fiind 43-22 în minutul 16. Minutele s-au scurs în favoarea gazdelor, care au mers în pauza mare cu un avantaj de 18 puncte, scor 56-38.

Sfertul al treilea le-a aparținut oaspeților, BC Mureș reușind să reducă din deficit și să se ducă în decisiv la minus 9 puncte: 64-55. După ce în secvența a doua au marcat 32 de puncte, gazdele au avut o scădere inexplicabilă la revenirea de la vestiare. Roș-albaștrii au marcat doar 8 puncte în penultimul act, toate în primele 5 minute. Steliștii nu au mai reușit să pună mingea în coș în a doua jumătate a sfertului, mureșenii profitând pentru a înjumătăți deficitul înregistrat la pauză cu un parțial de 8-0.

În ultimul act s-au inversat rolurile. Steliștii au reușit să se redreseze, în schimb mureșenilor nu le-a reușit mai nimic în defensivă mai bine de jumătate de sfert. Doar 2 puncte au marcat jucătorii lui Barnabas Szaszgaspar în 6 minute, timp în care gazdele s-au dus la 16 puncte: 73-57. Oaspeții și-au mai revenit în ultimele minute, Pita spărgând gheața cu un coș de 3 puncte, însă și gazdele s-au ținut pe poziții. Finalul de meci a adus victoria roș-albaștrilor, Steaua câștigând pe teren propriu cu scorul de 85-70.

Principalul realizator al celor de la CSM Steaua EximBank a fost Brandon Tyler, care s-a remarcat cu 22 de puncte, 1 recuperare și 7 pase decisive. Aproape de double-double a fost și Dragan Zekovic, care a terminat partida cu 7 puncte și 10 recuperări.

De partea cealaltă, de la BC Mureș s-a remarcat Jonathan Person cu 13 puncte. Mladenovic, Mitchell, Mijvic și Pita au încheiat cu toții partida cu câte 12 puncte marcate. 

 

*foto: Facebook CSM Steaua EximBank/Cătălin Soare

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!