Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua câștigă primul meci al semifinalei cu CSU Sibiu

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
01.05.2017

Steaua CSM EximBank a câștigat primul meci al semifinalei cu BC CSU Sibiu. Galben-albaștrii s-au impus la o diferență de 5 puncte, scor 84-79.

Gazdele au început în forță meciul, întregistrând 6-0 după primul minut și jumătate de joc. Oaspeții au egalat după două reușite de 3 puncte ale lui Fraseniuc și Malesevic, iar Curry închidea primul sfert la scorul de 26-21.

Steliștii s-au dus la 8 puncte imediat după startul secvenței secunde, 29-21, însă Hardy aducea de unul singur 7 puncte Sibiului, apropiindu-și echipa de adversar. Oaspeții s-au menținut la conducere, însă sibienii au reușit să egaleze pe final, scorul la pauza mare fiind 42-42.

Meciul s-a menținut echilibrat după ieșirea de la vestiare, cele două formații mergând cap la cap până la jumătatea sfertului. Oaspeții au beneficiat de jocul excepțional al lui Curry, care a marcat 3 coșuri de la mare distanță în 2 minute, iar Sibiul dădea replica prin Mijajlovic, care egala la 55. Hardy și Lalovic o duceau pe CSU la conducere, cel din urmă stabilind și scorul dinainte de decisiv: 67-59.

Deși au intrat în decisiv cu un avantaj de 8 puncte, sibienii au lăsat garda jos în ultimele 10 minute de joc. Oaspeții au recuperat din deficit, iar la jumătatea sfertului se aflau la doar două puncte de sibieni: 72-70. Steaua a preluat conducerea grație reușitei de 3 puncte a lui Malesevic, roș-albaștrii reușind să-și adjudece victoria la o diferență de 5 puncte: 84-79.

Cel mai bun jucător al lui Steaua CSM EximBank a fost Morris Curry. Americanul a încheiat partida cu 28 de puncte, 7 recuperări, 6 assist-uri și 3 intercepții.

De partea cealaltă, cel mai bun marcator al lui CSU Sibiu a fost Kevin Hardy. Americanul a terminat în double-double, cu 23 de puncte și 10 recuperări, la care a mai adăugat o pasă decisive și 2 intercepții.

Partida s-a jucat cu casa închisă, iar suporterii sibieni au realizat o impresionantă coregrafie 3 Dîn debutul jocului. Fanii au afișat un banner pe care scria „De zece ani de zile, la fiecare meci, un înger ne veghează să nu cedăm în veci”, făcând referire la Elemer Tordai, și au ridicat un înger cu chipul fostului jucător emblematic al lui CSU Sibiu. 

Meciul 2 al seriei dinre BC CSU Sibiu și Steaua CSM EximBank se joacă miercuri, de la ora 19 și va fi transmis în direct pe Digi Sport.

 

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

8 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu lucianl :

    Efort
    Echipa a depus azi un efort extraordinar. Chiar daca au pierdut au aratat ca sunt o echipa in adevaratul sens al cuvantului, ceea ce este cel mai important.
    Bravo CSU! Sunt mandru ca sunt suporterul vostru.
    Sper ca miercuri sa nu fie ultimul meci din acest sezon, dar chiar daca va fi asa, eu sunt mandru de voi si aveti aprecierea mea pentru tot ce ati facut pentru noi suporterii si pentru orasul Sibiu.
    Azi efortul depus a invins dorinta de victorie, adica atunci cand dai tot ce poti pe teren si nu reusesti sa invingi nu mai ramane de spus decat un singur cuvant RESPECT!

    cu 6 ani în urmă (01.05.2017)
    • BC CSU Sibiu Hermannstadt:

      Stai linistit !
      In cel mai rau caz mai avem un meci acasa , in finala mica .

      cu 6 ani în urmă (01.05.2017)
    • BC CSU Sibiu lucianl:

      Linistit
      Da. Asa este, la cat de amarat am fost am uitat de finala mica, dar cat timp mai sunt sanse sa nu ne pierdem speranta pentru finala cea mare.

      cu 6 ani în urmă (02.05.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Miercuri
    Daca vrei cu siguranta nu e ultimul, avem deplasare la Bucuresti.

    cu 6 ani în urmă (02.05.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ARK :

    .
    Nici Jucan nu joaca mai prost decat Sibiu azi in sfertul 4

    cu 6 ani în urmă (02.05.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Mda
      E atat de jegos comentariul tau, dar nu la adresa noastra, ci la cea a capitanului vostru. Dar no, asta-i nivelul...

      cu 6 ani în urmă (02.05.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    ...
    De la începutul campionatului s-au văzut clar cele 3 mari puteri: Cluj, Oradea și Steaua. Problema se punea care va fi a 4-a semifinalista, după mine Mureșul și Pitestiul plecau cu cele mai mari șanse. Sibiul oricâta voința ar avea (și are) deja si-a depășit condiția și a obținut o performanta deosebita prin pătrunderea în primele 4. Pt mai mult, are nevoie de mai mult: și mă refer la forța financiara. Doar cu ambiție, dăruire și cu un public superb care te împinge de la spate este foarte greu la acest nivel. S-a văzut asta aseara, unde o banca mai lunga plus valoarea individuala a unor jucători plătiți cu mult mai mult decât câștiga sibienii si-au spus cuvântul. Asta e, pana la urma totul se reduce la bani, vezi ce salarii își permit sa plătească cele 3 mari.

    cu 6 ani în urmă (02.05.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Destul de corect...
      desi eu cred ca nu ne-am spus ultimul cuvant. Steaua e clar favorita in acest moment, dar noi trebuie sa castigam urmatorul meci, iar daca vom reusi sa aducem seria in meci decisiv... who knows? Cat despre buget, e absolut imperios sa ne miscam si noi, doar ca o vom face ardeleneste, iar eu nu cred ca vom avea o crestere mai mare de 20%/an in urmatorii 3 ani. Dar eu zic ca-i mai sanatos asa, chiar daca astfel s-ar putea sa nu castigam nimic in aceasta perioada. Si inca o chestie, daca la Cluj si Oradea pot intelege si vedea clar anumite obiective, deci justificari pentru bugetele respective, la Steaua nici o urma de asa ceva: nu tu sala, nu tu spectatori, nimic prin Europa...

      cu 6 ani în urmă (02.05.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!