Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua este favorită în duelul nou promovatelor

Costin Marinescu

Costin Marinescu
15.11.2013

Sala Mihai Viteazu
sâmbătă, 16 noiembrie
ora 19:00 
  Fișa meciului  

Steaua CSM EximBank și Concordia Chiajna se vor întâlni sâmbătă, de la ora 19, în Sala Mihai Viteazu, într-o partidă din cadrul etapei a 8-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Va fi primul meci direct dintre cele două formații de când au promovat pe prima scenă a baschetului românesc. 

Spre deosebire de sezonul trecut, când Steaua și Chiajna se duelau în Liga 1 iar câștigătoarea meciului direct nu era foarte ușor de anticipat, sâmbătă Steaua CSM va porni cu prima șansă. Steliștii au ca obiectiv accederea în PlayOff și depun toate eforturile în acest sens. Ilfovenii însă, profitând de faptul că nu va retrograda nicio echipă, au decis să sacrifice acest sezon. Chiar înainte de începerea campionatului au renunțat la o parte dintre jucătorii străini aduși în vară, iar acum evoluează în LNBM bazându-se pe jucătorii care au obținut promovarea. 

Echilibrul campionatului intern face însă misiunea bucureștenilor foarte dificilă. Steaua are după 7 etape scurse din actualul sezon un bilanț de 3 victorii și 4 înfrângeri și ocupă locul 8 în clasament, la egalitate de puncte cu Piteștiul și Craiova. ”Militarii” vin după o serie de patru eșecuri consecutive, ultimul la limită, 89 - 92, la Mureș, și vrea să profite de meciul cu Chiajna pentru a-și ridica moralul.

Concordia are o singură victorie în LNBM, obținută etapa trecută, pe propriul teren, contra celor de la BC Timba Timișoara. Succesul a fost însă „plătit” cu accidentarea unui jucător de bază al formației. Vasile Ștefan, al doilea maractor și recuperator al echipei, și-a rupt mâna și va sta departe de teren pentru aproximativ 3 luni de zile.

Sezonul trecut, în L1M, cele două formații s-au întâlnit de patru ori. Steaua a cedat o singură partidă, cea din turul fazei preliminare a competiției, acela fiind, de altfel, și singurul eșec al steliștilor în respectivul campionat.

Întâlnirea va fi arbitrată de Bogdan Podar, Gabriel Dima și Negrea Valentin, iar comisar a fost desemnat Anton Cutov.

Foto: Răzvan Păsărică (rpressport.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!