Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua primeşte vizita lui BC Mureş în derby-ul etapei a IX-a din LNBM

Eduard Popa

Eduard Popa
18.11.2016

steaua_bc_mures
Steaua CSM Eximbank Bucureşti va primi vizita celor de la BC Mureş Târgu Mureş în etapa a noua a Ligii Naţionale de Baschet Masculin (LNBM). 
Steliştii vin după o prestaţie foarte slabă în FIBA Europe Cup în compania celor de la Lukoil Academic Sofia. Elevii lui Claudiu Fometescu au pierdut cu 105-76 la Botevgrad şi au încasat a patra înfrângere în cinci partide, având şanse minime de calificare în faza următoare a competiţiei europene. În campionat însă Steaua stă mult mai bine. Roş-Albaştrii au adunat 6 victorii din 7 partide. În ultima etapă, steliştii au câştigat duelul cu Dinamo, scor 96-73.
David Dudzinski este cel mai bun marcator al Stelei, cu 15,9 puncte pe meci, alături de 5,7 recuperări şi 2,6 pase decisive. Cam Long a reuşit la rândul său 15,3 puncte pe întâlnire, cu 6,3 pase decisive şi 3,1 assist-uri. De partea cealaltă BC Mureş a reuşit o victorie excelentă în Europa, în compania lituanienilor de la Prienu Birstono, scor 109-101 şi şi-au asigurat calificarea pentru faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup. În campionat mureşenii stau ceva mai rău, întrucât au reuşit doar 3 victorii din 7 meciuri jucate. Alhaji Mohammed este cel mai bun marcator al mureşenilor, cu 17,7 puncte pe întâlnire, în timp ce Goran Martinic a adunat 16,7 puncte şi 6,4 pase decisive pe meci.
De asemenea mureşenii continuă să aibă probleme grave din punct de vedere financiar, fapt din cauza căruia s-ar putea ca mai mulţi jucători să lipsească în duelul cu Steaua (detalii AICI). Cele două echipe se vor întâlni pentru a 28-a oară. BC Mureş conduce în duelurile directe cu 14-13. În ultimele două sezoane BC Mureş a fost echipa care a reuşit să elimine Steaua din playoff-ul LNBM. Partida dintre Steaua CSM Eximbank Bucureşti şi BC Mureş Târgu Mureş va avea loc sâmbătă, 19 noiembrie, în Sala Regimentului de Gardă din Capitală. Biletele pot fi cumpărate şi de pe site-ul blt.ro.
Partida nu va fi transmisă la televizor. În schimb, ar putea fi urmărită în format livevideo pe YouTube.
Vom reveni cu detalii. 
1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    aiurea
    Pacat de ce se intampla la Tg Mures, o echipa frumoasa competitiva, dar roasa de probleme de management netransparent!!!

    Eram pe punctul de a injura din nou Digi ca nu transmite un meci important, ca etapa trecuta!
    Atunci am avut steaua-dinamo, si nu Oradea-Timisoara!
    Acum nu avem steaua-Tg. Mures, si avem Oradea cu o victima sigura, dinamo....diferenta mai mult decat evidenta, meci fara miza si intensitate!!!

    PACAT DE TOATE ACESTEA!!!

    cu 7 ani în urmă (19.11.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!