Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua rămâne neînvinsă pe teren propriu, după ce câștigă partida cu CSU Sibiu

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
08.01.2018

steaua sibiu

CSM Steaua EximBank București continuă seria victoriilor pe teren propriu, după ce s-a impus în această seară în fața celor de la CSU Sibiu. Deși sibienii au început mai bine partida, roș-albaștrii s-au instalat la conducere în secvența a doua, iar până la final au continuat să-și mărească avantajul, câștigând cu scorul de 78-68.

Gazdele au deschis balul prin Taylor, iar sibienii au egalat la 3 grație reușitei de la mare distanță a lui Laser. Meciul s-a menținut echilibrat până spre finalul secvenței, când sibienii au reușit să se distanțeze, având 21-16 după primele 10 minute ale partidei.

Același Taylor marca în debutul sfertului secund pentru gazde, iar Boone și Lapornik punctau și ei, ducând-o pe Steaua la conducere, 23-21. Sibienii se reinstalau rapid la conducere, după coșul de 3 puncte al lui Kinnard, însă la jumătatea sfertului secund, tabela de marcaj indica egalitate, 29-29. Au urmat câteva minute de superioritate ale gazdelor, care au preluat conducerea iar până la finalul sfertului s-au distanțat la 9 puncte: 43:34.

Cooper a marcat pentru CSU Sibiu imediat după pauza mare, iar Laser reducea deficitul la 5 puncte: 43-38. Roș-albaștrii au ieșit însă mai motivați de la vestiare și s-au distanțat din nou pe tabelă, după un run de 8-0 semnat de Baciu și Zekovic. Minutele s-au scurs în favoarea elevilor cu Jukka Toijala, care s-au dus în actul decisiv cu un avantaj de 17 puncte: 62-45.

Procentajul slab de la linia de libere al sibienilor și-a spus cuvântul și în ultima secvență, sibienii având până spre finalul partidei doar 10 reușite din 22 de încercări. În schimb, roș-albaștrii au stat mai bine la acest capitol, cu 21 de reușite din 27 de încercări cu două minute înainte de final.

Deși a avut o seară extraordinară, reușind să marcheze aproape jumătate din punctele echipei sale, 32 la număr, evoluția individuală a lui Tyler Laser nu a reușit să schimbe soarta partidei, sibienii fiind învinși de CSM Steaua cu scorul de 78-68.  

Dacă pentru CSU Sibiu s-a remarcat Tyler Laser, cel mai bun marcator al lui Steaua a fost Cătălin Baciu, cu 18 puncte. 

 

*foto: Adrian Bugariu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!