Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua se califică în semifinalele playoff-ului LNBM

Eduard Popa

Eduard Popa
19.04.2017

pitesti steaua

Steaua CSM Eximbank a reuşit să se califice în faza semifinalelor după victoria pe parchetul celor de la BCM U Piteşti, scor 89-72.

Meciul a fost unul extrem de echilibrat în primele două sferturi. Steliştii au preluat primii iniţiativa, conducând cu 7-2 şi apoi cu 19-13. Argeşenii au avut însă un run de 13-2 care i-a pus în faţă, scor 26-21. Dar Morris Curry a încheiat primul sfert cu un four point play, după faultul lui Zaharie, şi piteştenii mai păstrau doar un singur punct avans după 10 minute (26-25). Kostoski, Marinov şi Gabric au deschis sfertul 2 cu câte un coş de trei puncte fiecare. Runkauskas şi Malesevic au oferit replica din partea Stelei, iar sfertul doi s-a încheiat cum a început, cu un coş de 3 din partea lui Aleksander Kostoski. La pauză gazdele aveau două puncte avans, scor 46-44.

În a doua repriză însă steliştii au venit decişi de la vestiare să închidă seria. Aceştia au deschis sfertul trei cu un run de 9-0. Hunter cu un and one şi Gabric cu încă un coş de 3 puncte au scos echipa gazdă din impas, dar steliştii au replicat prin Curry şi Dudzinski de la 3 puncte. Astfel înainte de ultimul sfert steliştii conduceau cu 68-61. Şi sfertul patru a aparţinut steliştilor, care au continuat să atace în spaţiul de 3 secunde al gazdelor. Scorul final a fost de 89-72 şi astfel Steaua ajunge în semifinalele playoffului LNBM.

 Marius Runkauskas a adunat 21 de puncte, Malesevic a avut 16 puncte, Morris Curry a înscris 14 puncte, cu 8 pase decisive, 6 recuperări şi 3 intercepţii, Iuri Fraseniuc 13 pct, în timp ce Dudzinski a reuşit o linie statistică foarte bună cu 9 pct, 13 recuperări, 3 intercepţii, cu cel mai bun indice al eficienţei de +22.

De partea cealaltă Vincent Hunter a reuşit 19 puncte cu 6 recuperări, Pavel Marinov a reuşit 19 puncte cu 6 pase decisive, iar Tomislav Gabric a strâns 16 puncte, cu 4/8 de la 3 puncte.

Important de amintit este că piteştenii au fost nevoiţi să joace fără Aleksandar Mladenovic. Acesta a fost suspendat după o altercaţie în primul meci cu Nikola Malesevic. Fără un om important sub panou, steliştii au dominat spaţiul de trei secunde, reuşind 46 de puncte in the paint  faţă de numai 22 reuşite de gazde. De asemenea, de la gazde a lipsit şi Adi Tudor, care s-a accidentat la ligamentele genunchiului înaintea de startul playoff-ului.

În faza următoare Steaua va juca cu câştigătoarea seriei dintre CSU Sibiu şi BC Mureş. După două meciuri, scorul este 1-1, mureşenii reuşind să fure avantajul terenului propriu de la sibieni după victoria zdrobitoare din meciul doi, scor 75-54.

*foto: sportpictures.eu

1 comentariu la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești free666 :

    Meci
    Atat a fost sa fie anul acesta. Marinov un superjucator si un baiat de mare caracter, sa speram ca vei ramane si la anul la Pitesti. Marinov you are the best.

    cu 6 ani în urmă (19.04.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!