Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua se impune la Tîrgu Mureș și continuă fără meci pierdut

Noémi Csiki

Noémi Csiki
08.12.2014

Liga Națională
Etapa 10

78-86
(14-19, 31-17, 11-18, 22-32)  

Sala Sporturilor Tîrgu Mureș

3 - 6 Statistica 9 - 0

BC Mureș și Steaua CSM Eximbank s-au întâlnit duminică seara, pentru a treia oară în acest sezon, în cadrul etapei a zecea din LNBM.

Cele două formații au început cu Adamovic, Peciukas, Emile, Ivanovic și Lázár, respectiv Tudor, Barac, Ikonic, Nicoară și Watson.

Gazdele au început ceva mai bine, reușind multe intercepții în primele minute și scorul a ajuns la 11-7 după șase minute. În a doua parte a sfertului, au intrat Barro și Ceskovic la gazde, respectiv Paul și Everett la Steaua. Oaspeții au marcat 11 puncte consecutiv pentru 11-18, după care BC Mureș a solicitat un minut de odihnă. Căpușan și Polyák i-au schimbat pe Ivanovic și Lee și în cele 90 de secunde rămase până la sfârșitul primului act Ceskovic a fost singurul care a reușit un coș din acțiune, cu care a dus scorul la 14-19, după câte-o liberă marcată de Barro, respectiv Paul.

Barro a deschis sfertul doi cu un alley-oop asistat de Adamovic, dar replica steliștilor vine din mâna lui Mihai Paul, de la distanță (16-22). Omul acestui sfert pare a fi Ceskovic, care înscrie 15 puncte în acest act. El aduce egalarea în minutul 14 (26-26) și mărește avantajul mureșenilor la 31-28. Adamovic adaugă încă o treiță, dar Watson, Ikonic și Barac readuc egalitatea (ultimul a marcat o aruncare liberă în urma unei greșeli tehnice dictate după o reacție a băncii gazdelor) la 34-34. Ceskovic și Adamovic au continuat asaltul la coșul steliștilor, reușin 8 puncte consecutive (42-34), după care Watson a înscris pentru 42-36, dar în ultima secundă a primei jumătăți, Peciukas duce avantajul mureșean la 9 puncte.

Al treilea sfert a început, așadar, de la 45-36, dar Everett a redus cinci puncte din diferență în două minute (45-41). Mureșenii au marcat prin Ceskovic și Ivanovic, dar același everett, cu ajutorul lui Ikonic restabilesc din nou echilibrul la 49-49. Ikonic este cel care aduce Steaua în avantaj la 53-54, dar  după libera marcată de Ceskovic și coșul lui Adamovic, gazdele să înceapă ultimul sfert cu un avantaj de o posesie (56-54).

În debutul sfertului decisiv, acest avantaj a atins 10 puncte în două minute prin Lee, Adamovic și Ceskovic (64-54), dar Nicoară Ikonic și Lee au replicat cu un run de 12-0 pentru 64-66. Scorul a continuat o evoluție strânsă până la minutul de odihnă cerut de Bavcevic la 70-71, cu puțin peste trei minute rămase din joc. Nicoară a contribuit imediat cu cinci puncte (70-76), iar în ultimul minut al jocului, avantajul stelist a trecut de 10 puncte (71-82). Mureșenii au început să faulteze pentru a intra în posesia mingii, dar oaspeții au marcat liberele și nu au scăpat jocul din mână. Ceskovic a fost cel care a stabilit socrul final la 76-86.

Titus Nicoară a fost cel mai eficient jucător al meciului, cu 23 de puncte și 8 recuperări, ajutat de Travis Watson (10 puncte și 11 recuperări) Goran Ikonic (18 puncte, 6 recuperări). Pankracije Barac a contribuit cu 12 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. Dintre mureșeni, s-au remarcat Filip Adamovic (20 de puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive), Matija Ceskovic (26 de puncte și 4 recuperări) și Ivan Ivanovic (7 puncte și 9 recuperări).

BC Mureș are 3 victorii și 6 înfrângeri în acest moment, în timp ce Steaua continuă fără meci pierdut, aceasta fiind a 9-a victorie pentru ei. În etapa următoare, BC Mureș se va deplasa la Timișoara pentru a juca cu Timba, iar Steaua CSM va primi vizita medieșenilor de la Gaz Metan.

Foto: Zsigmond Báthori

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor :

    Romani
    O adevarata incantare sa-i vezi la lucru pe pana de curand componenti ai echipei nationale: Dragusin,Lazar si Capusan...Nu foarte departe de ei actualii componenti: Adi Tudor si Mita Paul.Forzza Romania!

    cu 9 ani în urmă (08.12.2014)
    • tzontzolino:

      nu conteaza
      Dreptul nostru de a juca in preliminarii nu il poate lua nimeni

      cu 9 ani în urmă (08.12.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!