Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua trimite în decisiv seria cu Timișoara

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
11.05.2018

BC SCM Timișoara a irosit șansa de a închide seria cu CSM Steaua EximBank și de a avansa în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin - ediția 2017/2018. Cu avantaj de 2-1 la general trupa lui Tudor Costescu putea să încheie seria pe teren propriu, lucru ce părea realizabil în prima repriză a meciului 4. Lucrurile s-au schimbat însă în partea secundă a meciului și CSM Steaua EximBank a supraviețuit în această serie, după o victorie cu scorul de 74-64.

Echipa de pe Bega a început mai bine meciul și după un 5-0, a reușit să-și mărească avansul din start și a ajuns la 13-5 după reușita lui Komatina. Steaua a reușit să echilibreze ostilitățile, dar finalul de sfert le-a aprținut tot gazdelor, care se ducea la 5 puncte după primele 10 minute de joc ale partidei, scor 25-20. Timișoara a început mai bine și sfertul secund și s-a dus imediat la 8 lungimi diferență, 29-21 după o reușită a lui Octavian Popa Calotă. Steaua a marcat doar de la linia de fault în primele 3 minute ale sfertului, iar Jukka Tooijala solicita timp de odihnă pentru a reseta ofensiva echipa echipei sale. Răspunsul a venit instant, iar Runkauskas a marcat de la mare distanță. Gazdele au rămas în control până la jumătatea actului secund. Jonte Flowers cu 5 puncte marcate la rând i-a adus pe militari la o singură posesie în spatele adversarului. Gheorghe a marcat de la 3 puncte pe tranziție pentru Timișoara, care avea din avantaj de două posesii. Finalul de repriză a aparținut Stelei, care a reușit să preia conducerea. Jonte Flowers a făcut un fault antisportiv în ultimele secunde, Timișoara nu a profitat și Steaua intra în avantaj la cabine, scor 43-42.

Repriza secundă a început cu vizite la libere de ambele părți. Runkauskas a marcat o triplă cu care ducea scorul la 48-44 în favoarea echipei sale. Falker mai marca o dată pentru oaspeți și Steaua avea cel mai mare avantaj în această partidă, 6 puncte, moment în care Tudor Costescu solicita timp de odihnă. Desprinderea steliștilor a continuat și aceștia s-au desprins la 11 puncte, 58-47. Gazdele nu au reșit să recupereze prea mult din deficit până la finalul sfertului trei, iar secvența decisivă pornea de la scorul de 64-54 pentru CSM Steaua EximBank. Eforturile gazdelor de a reveni nu au fost răsplătite, chiar mai jult o triplă a lui Flowers a făcaut ca tabela din Sala Constatin Jude să indice scorul de 72-59 în favoarea echipei vizitatoare. A urmat o perioadă lungă de secetă în care tabela a rămas înghețată. Timișoara a avut șansa de reveni în meci însă a ratat foarte mult de la linia de libere și se vedea condusă la 9 puncte cu 2 minute rămase din meci.

Jonte Flowers a fost cel mai bun jucător al partidei cu 19 puncte,6 recuperări și 4 pase decisive. Marius Rukauskas a contabilizat 16 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Randal Falker a fost aproape de un triple-double, 9 puncte, 13 recuperări și 9 pase decisive.

Milos Komatina a fost principalul artizan de la gazde  cu 15 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive.Igor Mijajlovic a terminat cu 14 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, iar Octavian Popa Calotă a venit de pe bancă cu 10 puncte.

foto: Andreea Vlase

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Suporteri
    Eu continui sa ma mir cat de putina priza are baschetul la timisoreni. Sala relativ mica si goala intr-un oras cu 2 echipe masculine si traditie buna la juniori, oras care avea si are ocazia sa vada ce se mai intampla si pe la sarbi cu baschetul, sa fie aproape deloc interesat de baschet, mi se pare de neinteles. Mai ales acum cu una din echipe atat de bine situata in clasament.

    cu 5 ani în urmă (12.05.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid53 :

    ydesh_apu
    Corecta observatia ta.....adevarat de neinteles!

    cu 5 ani în urmă (12.05.2018) Raspunde
  • SCM Timișoara violaman :

    Globalizarea din Timisoara
    exista interes doar politic in TM. Atata vreme cat nu a fost aceasta dezbinare politica in TM totul era ok. In ziua de azi mai sunt vreo 300 de asa zisi suporteri ai unei echipe construite politic doar pentru a fi impotriva celeilate echipe. Lumea s-a indepartat foarte mult de sportul banatean si pentru ca au aparut toate culkorile in TM. Vezi MH, DJ, CS, HD, AR, etc., care nu au nici o legatura cu sportul banatean. Are sa vedeti si voi atuncea cand au sa vina si peste voi migrantii din alte zone ale tarii si au sa va globalizeze si pe voi!

    cu 5 ani în urmă (14.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!