Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua, victorie facilă împotriva lui Dinamo

Eduard Popa

Eduard Popa
08.10.2017

steaua dinamo baschet

CSM Steaua Eximbank Bucureşti a câştigat derby-ul  capitalei, împotriva celor de la Dinamo Bucureşti, scor 97-62, în prima etapă a Ligii Naţionale de Baschet Masculin.

Toijala a început meciul în formula Darwiche, Taylor, Zekovic, Boone şi Marinov, în timp ce Eugen Ilie a ales să joace cu Stănescu, Vizitiu, Neagoe, Zaharie şi Cristi Mâinea.

Steliştii au început ca din tun şi nu au oferit nicio şansă adversarilor. Astfel, după 6 minute scorul era 19-2 pentru gazde.  La capătul primului sfert, băieţii lui Ilie au mai echilibrat situaţia iar scorul arăta 28-15. Steaua a început iar tare şi la pauză intra cu un avntaj de 19 puncte, scor 49-30. Sfertul a fost din nou dominat de către gazde, astfel încât ultimele în 10 minute Toijala a oferit minute tuturor jucătorilor de pe bancă, inclusiv juniorii Petrache sau Popa.  Scor final 97-62.

Lapornik şi Boone au fost cei mai buni marcatori ai roş-albaştrilor, cu câte 17 puncte fiecare, Fraseniuc a adunat 14 pct şi Marinov 13 pct. De partea cealaltă, Zaharie a înscris 16 puncte, Iliescu 12 şi Vizitiu 11.

Pentru Steaua urmează partida din FIBA Europe Cup, cu Kormend,  ca mai apoi să joace pe terenul lui BCU Sibiu, în Liga Naţională. Dinamo joacă etapa viitoare în LNBM cu CSM CSU Oradea.

12 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Adrian.or
    Proiectul asta de la Dinamo are rostul si valoarea lui. Acesti baieti, in momentul in care vor retrograda, vor nimeri peste tot prin Liga Nationala, avand experienta de top in baschetul romanesc si putand fi folositi la capacitate maxima. Sper sa nu se retraga echipa in iarna.

    cu 6 ani în urmă (08.10.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Baciu
    O echipa tanara si frumoasa a lui Dinamo. I-am vazut si la turneul de la Pitesti. Intrebarea e cum de a ajuns Baciu pivotul nationalei? E slab. Birloveanu s-a descurcat mult prea bine in fata lui. Bafta ambelor echipe!

    cu 6 ani în urmă (08.10.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe hony :

    Si eu ma bucur!
    Da, si eu ma bucur. Am vazut o echipa cu potential. Jucatori tineri care vor evolua de la meci la meci (inclusiv ca echipa). Si inca ceva, chiar daca n-am tinut nicioadata cu Dinamo, aseara am facut-o: m-am bucurat pentru fiecare cos marcat si pentru fiecare minge furata. Hai Romania!

    cu 6 ani în urmă (09.10.2017)
    • tzontzolino:

      re
      inseamna ca te-ai uitat la alt meci. Dinamo joaca haotic, echipele adversare joaca super relaxate inca de la inceput. E doar in mintea noastra ca putem face performanta fara concurenta. Pai daca un jucator de la Dinamo arunca la o echipa gen Steaua, Pitesti, Cluj cum a facut-o ieri dupa 2 minute era pe banca.

      cu 6 ani în urmă (09.10.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 4points:

      acelasi meci
      Toti am vazut acelasi meci, depinde cum il interpretam. Haotic, dar nu prostesc. Am vazut si echipe de seniori de la noi jucand asa. Nu le caut o scuza tinerilor. Nu i-ar ajuta. Dar hai sa mai vedem si alte meciuri. Pentru debut (unii sunt ex-juniori), cu suficient curaj. Incurajator, deci. Hai Dinamo! poate pentru Hai Romania!

      cu 6 ani în urmă (09.10.2017)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    -1
    Toate cele 3 comenturi precedente au avut un dislike probabil de la un iubitor de baschet care prefera jucatori americani de duzina, adunati de prin parcuri.....

    cu 6 ani în urmă (09.10.2017) Raspunde
  • tzontzolino :

    re
    eu tot nu inteleg de ce e mai speciala/diferita situatia de acum a lui Dinamo fata de ce a fost Constanta acum 3 ani de exemplu sau Chiajna. Nu tot "promovarea" romanilor s-a incercat? Balmus, Stanescu si multi altii au prins dupa contract poate mai bun dar imediat s-au stins ca nu au mai avut minutele de la fostele echipe, nu li s-a mai permis sa joace acelasi stil- oricum pierdem- ataca si tu cosul...Deci ce vorbim? Jucatorii romani se afirma cand exista concurenta cu strainii. Normal ca vrem cat mai multi romani pe teren in detrimentul americanilor din parc, dar daca "aia" din parc joaca mai bine decat romanul nostru impins si de la spate de o regula ...inseamna ca e ceva dubios la mijloc. Kuti credeti ca ajungea mai sus daca juca vreo 3 ani la o echipa cum e Dinamo acum?

    cu 6 ani în urmă (09.10.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 4points:

      sansa, rabdare, rezultate - pe rand
      Sistemul de pana acum este clar ca nu a pregatit jucatorii romani. Vorbesc rezultatele. Merita incercat si altceva. Poate asta este de fapt sansa acestor tineri. Trebuie sa avem rabdare pentru a vedea rezultatele. Sunt la inceput. Mi s-a parut ca, dimpotriva, au aruncat prea timid la cos cei de la Dinamo. Sunt tineri. Cei ''impinsi'' mi se pare ca sunt ''americanii din parc''. Sunt ''impinsi'' de sistemul de pana acum de la noi, care nu a pregatit si nu a incurajat tinerii jucatori de la noi. Poate proiectul Dinamo va schimba ceva. Au nevoie de incredere. Rezultatele vin impreuna cu increderea data de minutele de joc. Altfel o sa naturalizam la infinit. Hai Romania!!!

      cu 6 ani în urmă (09.10.2017)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Americanii
      Au existat americani foarte slabi care au fost mentinuti in echipe si li s-a acordat minute nepermis de multe cu toate ca era vizibil ca nu au ce cauta in campionatul nostru. Antrenorii si managerii echipelor acceptau greu ca s-au inselat sau au fost inselati la alegerea acestor jucatori. De ce ar trebui sa fim toleranti fata de acestia ? Au fost adusi jucatori care nu jucasera sezoane intregi dupa accidentari deosebit de grave, suntem sanatoriu de recuperare ? Toleranta ZERO, bilet de avion si acasa. Sa joace copiii nostri cateva minute.
      Si inca o observatie. Jucatorii romani ajunsi la 27-28 de ani si care nu au reusit sa convinga.....LA MUNCA , gata cu " profesionismul " sa joace dupa orele de serviciu, de placere.Au existat zeci de jucatori romani care au " frecat banca " ani de zile pe bani buni , in calitate de " eterne sperante " , indolenti si plini de ifose si cand intrau 30 de secunde nu stiau ce cauta acolo si de ce sunt deranjati.

      cu 6 ani în urmă (09.10.2017)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Constanta
      La Constanta a fost o porcarie si o " vaca de muls ", jucau mult romani de 25-30 de ani care nu reusisera sa-si gaseasca angajamente la celelalte echipe. Dar poate lui PAUN de la Timisoara i-a folosit acel sezon.
      In schimb nu inteleg cum l-ati acceptat pe NEGUT ani de zile sa doarma pe banca la Pitesti. Talie, mana buna de la distanta, viziune a jocului si totul peste o indolenta iesita din comun care ii asigura in permanenta 10-15 kg peste greutatea optima. Ce pregatire facea el ? Antrenorii nu-l vedeau ? Astfel de atitudine nu trebuie tolerata....

      cu 6 ani în urmă (09.10.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe hony :

    kuti
    Kuti este fericitul caz care, incepand de la 12-13 ani, a fost asumat de Cluj si de intregul baschet romanesc. A fost jucatorul pentru care s-au facut toate schemele de joc la toate echipele de juniori ale Clujului si la toate loturile nationale ale Romaniei, mai putin in ultimii doi ani. A fost permanent incurajat si sustinut, neconditionat si a dat rezultate foarte bune (si ma bucur enorm pentru asta) dupa multi ani, si mai ales in ultimul an, cand a inceput sa fie jucat in mod constant. Din pacate, foarte multi tineri jucatori de valoare se pierd pentru ca nu li se acorda nicio sansa. Cat sunt la juniori si au nevoie de rezultate (castigarea campionatelor - praf in ochi pentru parinti), mai sunt bagati in seama. dar in momentul in care au ajuns la seniori, cand nimeni nu se mai bazeaza pe ei sa le castige meciurile, atunci sunt dati deoparte incet si sigur, pe motive aberante: ,,nu bate mingea cu hotarare", ,,nu se vede ca vrea" etc. De fapt, sunt promovati si incurajati cei ai caror parinti sponsorizeaza clubul (sub diverse forme) sau care au un nume in spate (chiar daca nu la vedere). Ceilalti sunt si ei, pe acolo, pe banca - cat rezista.

    cu 6 ani în urmă (09.10.2017)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Juniorul roman
      Am spus-o de multe ori si vad ca antrenorul Fleseriu a declarat acelasi lucru : Juniorul roman trebuie sa inteleaga ca va juca in Liga Nationala daca va sti sa se apere foarte bine : Kuty, Dragoste si Nicolescu sunt exemplele pozitive. Tincu este exemplul negativ

      cu 6 ani în urmă (09.10.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!