Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua vs Timișoara, un duel pentru play off

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
15.02.2014

Liga Naţională

Etapa 18

 

Duminică 16 februarie

ora 17:55

 

Sala "Mihai Viteazu"

7-9 Fişa meciului 8-9

Etapa a 18-a programează un meci extrem de interesant, cu o miză importantă: menținerea contactului cu primele 8 echipe ale Ligii Naționale. Steaua CSM EximBank și BC Timișoara își vor disputa punctele puse în joc duminică, de la ora 17:55, într-un meci transmis în direct de DigiSport 3. 

Momentan Steaua se află pe poziția a 10-a a clasamentului, cu 23 de puncte și un meci mai puțin disputat, în timp de BC Timișoara ocupă locul 9 cu 25 de puncte după 17 etape. În tur, pe teren propriu, timișorenii și-au adjudecat maximum de puncte, învingând cu 87-80, la scurt timp după ce trecuseră de steliști și în Cupă.

Steaua a pierdut ultimul meci, cel cu Pitestiul, la numai 2 puncte diferență, la finalul unei partide în care a avut o revenire în ultimele minute, recuperând un deficit de peste 10 puncte. Dacă militarii au forțat și puțeau câștiga pe final, oaspeții de duminică, BC Timișoara, au oprit motoarele în ultimul meci, cel cu Târgu Mureș, când mai erau aproape 2 minute de joc. De la un avans de 4 puncte au pierdut jocul cu 93-99, spre dezamăgirea antrenorului Dragan Petricevic.

Pentru steliști, antrenorul Niksa Bavcevic se va putea baza pe cei doi americani care au debutat cu Pitestiul, Gregory Mangano și Brian Mills. Aceștia nu au impresiunat, dar nici nu era de așteptat după numai o săptămâna de pregătire cu echipa. Dintre jucătorii de bază, roș-albaştrii îi vor mai alinia pe parchet pe Nyakundi, Gallimore, Durasovic și bine înțeles, Virgil Stănescu. 

La BC Timișoara, este posibil ca Nikola Gacesa să nu evolueze, el acuzând dureri în zona lombara. În cazul în care nu ar juca duminică, ar fi o pierdere importantă pentru bănățeni, el fiind cel mai în formă dintre jucătorii de poziția 4-5 ai “leilor”. În afara lui Gacesa, oaspeții vor mai conta pe căpitanul Zlatko Jovanovic, pe Anthony Lee, Jason Conley sau pivotul Darren Fenn. Antrenorul lui BC Timișoara nu consideră partida ca fiind una decisivă, echipa sa mai având șanse de a recupera deficitul de puncte până la locurile calificante în play off, însă în caz de înfrângere situația ar deveni extrem de dificilă.

În confruntările anterioare, Steaua a învins de 6 ori, față de numai 3 victorii ale timișorenilor, însă în acest an statistica este de partea lui BC Timișoara care conduce cu 2-1 în duelurile directe.  

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    ?
    Este aproape ultimul tren. O victorie cu Steaua, dublata de cea logica ce va urma cu Farul, ar fi altceva. Daca nu...
    Sa fim realisti, mai avem sanse doar la locul 8 pt playoff, in cel mai fericit caz 7. Hai BC! Daca nici acum...

    cu 10 ani în urmă (15.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!