Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Stefan Nikolic, al 8-lea străin de la CSM CSU Oradea

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.02.2018

CSM CSU Oradea a anunțat astăzi ultimul transfer al sezonului. Stefan Nikolic se alătură „leilor roșii” pentru partea finală a sezonului. Este al 6-lea extratransfer efectuat de orădeni. Formația condusă de Cristian Achim a anunțat doi jucători noi în ultimele două zile când se mai pot face transferuri.

Stefan Nikolic revine în România după 5 ani. Fundașul sârb de 1,91 a mai jucat în campionatul nostru pentru Energia Rovinari, în perioada 2010-2013. În cele trei sezoane a intrat în 96 de meciuri de campionat pentru Energia, cu medii de 11.1 puncte, 4 recuperări, 4.7 pase decisive și 1.2 intercepții. În Cupa României a evoluat în 7 partide, cu medii de 9.4 puncte, 3.1 recuperări și 3.3 pase decisive.

De-a lungul carierei, jucătorul de 30 de ani a jucat la echipe din Germania, Grecia, Letonia, Macedonia, Rusia, Bulgaria, Slovenia sau Serbia. În 2004 a reușit dubla cu Lukoil Academic, în Bulgaria. Mai are în palmares două medalii de aur la europenele de juniori. În 2003 câștiga titlul la U16 cu Serbia-Muntenegru, iar în 2007 era campion european la categoria U20 cu Serbia.

În acest sezon Nikolic a fost legitilat la Etoile Charleville-Meziers, în liga secundă din Franța. Sârbul a jucat puțin pentru Etoile, în doar 4 partide. A avut medii de 3.8 puncte, 1 recuperare și 2.5 pase decisive. 4.5 a fost eficiența medie, în 14 minute și jumătate/meci.

Stefan Nikolic este al 6-lea extratransfer pe care l-a efectuat CSM CSU Oradea. Bihorenii i-au mai adus după startul campionatului pe Kris Richard, Vaidas Kariniauskas, Tudor Fometescu, Sean Denison și Laszlo Lazar. La capitolul plecări au fost Pop, Stamenkovic, Trotter, Milosevic și Ionescu.  

După aducerea lui Nikolic, în lotul orădean sunt 8 stranieri la ora actuală: Denison, Richard, Zeno, Valeika, Kariniauskas, Gajovic, Pasalic și Nikolic. Zeno era așteptat să revină în play-off, dar nu poate să își ajute încă echipa. Rămâne de văzut dacă bihorenii vor încheia sezonul cu toți cei opt jucători străini sau vor fi și plecări.

Citiți și: Laszlo Lazar revine la CSM CSU Oradea

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    Sunt curios ce rol va avea Nikolic în actuala echipă. Ca jucător de pozitia 1 posibil să fie titular, cu Vaidas rezervă, iar Pasalic revenit pe 2, unde este mult mai util. Va trebui însă să recupereze handicapul lipsei de jocuri si să se omogenizeze pe stilul echipei.

    cu 6 ani în urmă (28.02.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    ...cât despre Laci eu unul nu-l consider un transfer să aducă un plus echipei, mai degrabă un sprijin la antrenamente. Probleme grave la receptia mingii, la apărare, unde este depășit foarte usor si aruncari, chiar si din apropierea cosului. De aruncari de la distanță nu mai vorbesc pt că nu stiu dacă a aruncat vreodată.

    cu 6 ani în urmă (28.02.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!