Stiri

Stephen Curry va avea tricoul expus în Muzeul Drazen Petrovic

Eduard Popa

Eduard Popa
08.09.2015

MVP-ul NBA Stephen Curry și-a ținut promisiunea față de mama legendarului Drazen Petrovic și i-a trimis acesteia tricoul pe care l-a purtat în Finala NBA din acest sezon, câștigată de Golden State Warriors în fața celor de la Cleveland Cavaliers. 

Mama lui Drazen Petrovic a rămas în amintirea MVP-ului ligii după ce aceasta a avut grijă de Steph când el era copil iar tatăl său, Dell Curry, concura împotriva lui Drazen în concursul de aruncări de la trei puncte, desfășurat în Orlando în 1992. În momentul în care aceasta a câștigat titlul NBA a promis că va trimite unul dintre tricourile sale la Zagreb, pentru a fi arborat în Muzeul Drazen Petrovic. 

steph_curry_dell_drazen

Drazen Petrovic este considerat unul dintre cei mai buni baschetbaliști europeni din istorie. Petrovic a condus echipa Croației până la finala Jocurilor Olimpice de la Barcelona din 1992 și a câștigat numeroase titluri pentru naționala Iugoslaviei, alături de Vlade Divac, printre care și titlul mondial din 1990. 

Petrovic a evoluat în NBA între anii 1988-1993 pentru Portland Trail Blazers și New Jersey Nets. În sezonul 1992-1993 Petrovic fusese numit în Third Team All-NBA, după ce a reușit medii de 22,3 puncte, cu 52% din acțiune, 45% de la 3 puncte și 87% aruncări libere.

Legendarul croat s-a stins din viață pe 7 iunie 1993 într-un accident de mașină. În cinstea lui Drazen s-a ridicat la Zagreb un muzeu care îi poartă numele. Principalul curator al muzeului este mama sa, Biserka. 

Sursa foto: sportando/cbssport

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!