Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Succes facil pentru ACS Sepsi SIC la Arad

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.12.2017

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a trecut rapid peste eliminarea din play-off-ul EuroCup și a obținut o victorie clară la Arad. A fost 58-82, pe sferturi 12-19, 20-22, 12-26 și 14-15. A fost un meci cu un ritm alert.  Gazdele au condus la patru puncte în debutul partidei, dar oaspetele au reușit un run de 14 puncte în primul sfert și aveau 7 puncte în față la prima pauză. Avantajul a crescut până la un maxim de 29, la jumătatea sfertului patru.

FCC ICIM Arad le-a avut în 5-ul de start pe Hadzovic, Ferenczi, Tavic, Ciotir și Coker. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a început partida cu Godri-Părău, Marshall, Webb, Neagu și Kress. În primul minut au fost ratări de ambele părți, iar gazdele au deschis scorul cu o reușită de la distanță a lui Ferenczi, în ultima secundă de atac. Godri-Părău a marcat primele puncte ale alb-verzilor. Tavic a dus scorul la 6-2 cu un 3 points-play, iar Godri-Părău a redus ecartul la o lungime după coș cu fault. Au urmat 14 puncte la rând ale campioanei en-titre, după contre sau cu mingi băgate sub panou. Gazdele făceau schimb de oameni la blocaje și nu ajungeau la timp la jucătoarea cu mingea. Webb a făcut 8-19 după o aruncare deschisă. Poole și Mercea au punctat până la finalul sfertului, iar la prima pauză scorul a fost 12-19.

Oaspetele au făcut multe schimbări în sfertul secund. Stoenescu a înscris de la distanță, gazdele au protestat la un coș anulat pentru pași. Galben-albastrele au comis un turnover de 24 de secunde și scorul devenea, 20-32. Hadzovic i-a cerut lui Wingate să repună mai rapid de sub propriul coș. FCC ICIM s-a apărat mult în zonă în sfertul secund. Ferenczi și Nagy au dus ecartul la șase lungimi după coșuri cu fault. Stoenescu a scuturat din nou plasa de la distanță și a dus ecartul la 9 lungimi. La jumătatea partidei scorul era 32-41. Sepsi avea 26 de puncte din spațiul de trei secunde, față de12.

Diferența a crescut la 19 puncte în minutul 27, când scorul era 40-59, după un parțial de 8-18. La ultima pauză tabela sălii Victoria arăta 44-67. Cea mai mare diferență s-a înregistrat la mijlocul sfertului patru, 29 de puncte la scorul de 48-77. S-a încheiat 58-82 și ACS Sepsi SIC a obținut a 10-a victorie consecutivă în campionat. Alb-verzile și-au mărit la trei puncte avantajul în clasamentul Ligii Naționale, după înfrângerea lui CSM Satu Mare. Pentru arădence a fost a 7-a înfrângere în această ediție.

Cele două echipe au avut același procentaj la aruncările de două puncte, 51%. Oaspetele au avut 27 de reușite, față de 19. ACS Sepsi a stat mult mai bine la șuturile de la distanță, cu 7 reușite din 18 (38%), în timp ce gazdele au marcat doar o triplă din 16 încercate. Galben-albastrele au avut 10 puncte în plus de la linia de fault. Alb-verzile au avut 10 recuperări în plus și au marcat 14 puncte din a doua șansă. Campioana en-titre a marcat 44 de puncte din spațiul de trei secunde, față de 26 ale arădencelor. De asemenea, elevele lui Zoran Mikes au avut 16 puncte după greșelile adverse, cu opt mai mult decât gazdele.

Porsche Poole a fost coșghetera partidei cu 15 puncte la care a adăugat 6 recuperări și 3 pase decisive. Pentru gazde s-au mai remarcat Tavic cu 14 puncte, Nagy și Wingate cu câte 9.

Cinci jucătoare de la ACS Sepsi au încheiat în double-digits. Tyaunna Marshall a fost cea mai bună marcatoare cu 14 puncte, în timp ce Hamilton-Carter a terminat în double-double cu 13 puncte și 10 recuperări. Godri-Părău a încheiat partida cu 13 puncte și 5 assist-uri, Webb cu 11 puncte, iar Stoenescu, cu 10 (3x3).

Pentru arădence urmează o deplasare la Cluj-Napoca, în 28 decembrie, iar ACS Sepsi SIC stă etapa viitoare, când ar fi avut meciul cu Phoenix. Următorul meci al campioanei va fi la Alexandria, în etapa a 13-a, programată în 6 ianuarie. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!