Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Succes facil pentru FCC ICIM Arad în fața unei echipe fără straniere

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.03.2018

FCC ICIM Arad a obținut o victorie ușoară în fața ultimei clasate, Sirius Târgu Mureș, scor 81-44, pe sferturi 25-10, 16-8, 23-8 și 17-18. Arădencele au început partida cu 23-0. Mureșencele nu au putut conta nici pe Kata Meszaros, accidentată.

Bogdan Bulj le-a trimis în formula de start pe Tavic, Coker, Ferenczi, Ciotir și Hadzovic. Ionel Brustur a început partida cu Pop, Radu, Gal, Beldian și Imreh. Sirius a rămas fără straniere în pauza de o lună și jumătate dintre ultima etapă din prima fază a sezonului regulat și turneul de la Oradea.

Meciul dintre FCC ICIM Arad și UPM BC Sirius Târgu Mureș a fost unul fără istoric. Coker a deschis scorul după primul atac, iar Hadzovic a marcat prima triplă la intrarea în al doilea minut. Sirius nu a găsit drumul spre coș în primele șapte minute și jumătate, timp în care arădencele s-au distanțat la 23-0. Pop, Gal și Radu au înscris primele puncte ale alb-roșiilor, care au avut un run de 10 puncte. Nagy a marcat ultimul coș al primului sfert, iar la prima pauză scorul era 25-10. Ambele echipe au încercat apărarea în zonă.

Startul sfertului secund a fost presărat cu ratări de ambele părți, cu doar cinci puncte în trei minute. A fost un meci cursiv, cu atacuri rapide, multe ratări și fără prea multe faulturi. Tavic a scuturat plasa de la distanță și a stabilit scorul la jumătatea partidei, 41-18. Arădencele au făcut diferența în prima jumătate cu cele 13 aruncări de două puncte reușite, față de 3 ale adversarelor. Sirius a marcat mai mult de la distanță decât din interiorul semicercului, cu 4 triple. Tot 4 triple au avut și arădencele, care au marcat 3 libere, în timp ce mureșencele nu au fost la linia de fault în primele 20 de minute.

Ecartul a continuat să crească în sfertul trei, adjudecat de arădence cu 23-8. Ultima perioadă de joc le-a revenit celor de la Sirius pentru un punct, după ce Pop a înscris de la distanță la ultima fază. S-a încheiat 81-44 și arădencele mai au nevoie de o victorie la turneul de la Oradea pentru a-și asigura locul 6 înainte de play-off.

Monique Coker a fost coșghetera partidei cu 17 puncte la care a adăugat 6 recuperări și 3 pase decisive, pentru +25 indice al eficenței. Alte trei galben-albastre au fost în double-digits: Nagy 14 puncte, Poole 13 și Hadzovic 11 puncte. Pentru FCC ICIM au mai înscris: Wingate 8 puncte, Ciotir 4, Ferenczi 2 puncte plus 9 recuperări, Mercea 2 puncte și Gădărici 2 puncte.

Emese Gal a fost principala marcatoare de la Sirius Târgu Mureș cu 16 puncte (4x3). Au urmat-o Pop cu 12 puncte, Radu cu 10, Feiseș 4 și Beldian 2 puncte.

Arădencele joacă astăzi cu CSU Alba Iulia, de la ora 18, iar Sirius întâlnește pe SCM Timișoara de la ora 20. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!