Stiri

Super echipa românească din FIBA 3x3 World Tour se reface la Tulcea Street Play

Mihai Iordan

Mihai Iordan
06.07.2017

Tulcea Street Play, a cincea etapă din cadrul circuitului național de baschet 3x3 Sport Arena Streetball Tour 2017, dă startul turneelor din zona Dobrogei și aduce în orașul de pe malul Dunării cea mai nouă disciplină olimpică.

Baschetul 3x3 a fost inclus recent în programul ediției Tokyo 2020 a Jocurilor Olimpice, un demers pe care Sport Arena Streetball și partenerii săi l-au susținut încă din anul 2013.

Turneul va avea la start o echipă istorică a baschetului 3x3 românesc, Rahova’s Finest, în formula în care a ocupat locul doi la FIBA 3x3 World Tour Prague 2013 și s-a calificat pentru FIBA 3x3 World Tour Final Istanbul, unde a ocupat locul cinci. Catalin Vlaicu, Alin Spahiu și Cătălin Bordei îl vor avea alături de ei pe legendarul Angel Santana, o formulă care ultima oară a jucat împreună acum patru ani în circuitul mondial.

La Tulcea Street Play, în Piața Civică, va veni și o echipă de top din ierarhia mondială FIBA 3x3. Olimp Belgrad, a treia echipă ca valoare din Serbia, cu doi jucători aflați printre primii 50 în lume și clasată pe locul 12 în ierarhia echipelor din FIBA 3x3 World Tour, va juca la turneul tulcean din acest week-end.

În absența naționalei feminine, care va juca în acest week-end la Amsterdam, în FIBA 3x3 Europe Cup, se vor duela la Tulcea, în competiția feminină, următoarele două echipe în ordinea ierarhiei naționale, Cactus și Agro Squad. Cactus vine la Tulcea condusă de Casandra Pușcașu, singura jucătoare din România aflată în Top 250 FIBA 3x3 în afară de jucătoarele din echipa națională.

De asemenea, la categoriile de juniori sunt înscrise numeroase echipe din Tulcea și zona Dobrogei. Un total de 50 de echipe (200 de jucători) vor participa la competiția organizată în Piața Civică.

Evenimentul va fi animat de trupe de dans și majorete, concursuri pentru spectatori, muzică non-stop și alte momente-surpriză.

Tulcea Street Play este un eveniment marca Sport Arena Streetball, organizat în parteneriat cu Asociația Terra Semper Fidelis Perspectiva pentru Viitor, Primăria Municipiului Tulcea și Direcția pentru Sport și Tineret a Județului Tulcea. Turneul este susținut pe plan local de Stirom, Clubul Sportiv Deceneu, Ciuc Radler, Alpromt, Hesperis Group, Ferma Stoian și Radio Constanța.

Circuitul național Sport Arena Streetball este susținut de Raiffeisen Bank, Nike, Fitbit, Gatorade, Pegas, Ideal Board Games. Powered by Kiss FM. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate