Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Suporterii lui U-BT Cluj-Napoca s-au întâlnit cu o parte din jucători în centrul orașului

David Istrate

David Istrate
15.09.2018

Chiar dacă U-BT Cluj-Napoca a câștigat Cupa României în sezonul precedent, conducerea formației a considerat acest an competițional drept unul ratat după ce echipa a fost eliminată în semifinalele campionatului. Prin urmare, lotul lui Mihai Silvășan a suferit mai multe schimbări, ajungând la Cluj jucători precum Vlad Moldoveanu, Kyndall Dykes, Stanimir Marinov, Tony Easley, Jason Washburn și Pedja Stamenkovic.

U-BT Cluj-Napoca a început pregătirile luna trecută și a reușit să se impună în toate meciurile de pregătire disputate până în acest moment. Formația din Cluj-Napoca a câștigat cu O.K.K Novi Pazar (61-86), cu K.K Konstantin Niș (56-85), cu Partizan Belgrad (68-75) și cu CSM Târgu Mureș (71-88). În următoarea săptămână, deținătoarea Cupei va juca la Memorialul ”Elemer Tordai” împotriva lui CSU Sibiu și Khimik Yuhzny. Cele două amicale vor fi ultimele teste înainte de demonstrativul de foc pe care elevii lui Silvășan îl vor disputa împotriva lui Panathinaikos BC, duminică, 23 septembrie.

Chiar dacă înainte de duelul cu titrata formație elenă va fi prezentat lotul clujenilor, fanii echipei au avut șansa de a se întâlni cu patru dintre jucătorii echipei, și anume Vlad Moldoveanu, Aleksandar Rasic, Tony Easley și Jason Washburn. Organizatorii evenimentului au amenajat un mini-teren de baschet pe Bulevardul Eroilor, iar acesta a devenit rapid principalul punct de atracție. În jurul orei 16:50 a ajuns Aleksandar Rasic urmat după câteva minute de ceilalți trei coechipieri ai săi. După ce au făcut câteva poze, jucătorii au intrat pe teren și au trecut rapid de rușine: Easley a blocat aruncarea unui copil și a continuat cu expresia „Get that outta' here”. Au urmat câteva minute de nebunie pe teren, în care cei patru „studenți” s-au jucat cu copiii, luându-și rolul de apărători.

După acest moment, fanii clujeni au avut parte de un concurs-surpriză: cine reușea să marcheze de după linia de 3 puncte primea un bilet gratis la confruntarea cu Panathinaikos. Moldoveanu, Rasic, Easley și Washburn au fost băieți de mingi vreme de 15-20 de minute, timp în care organizatorii au oferit zeci de bilete gratuite. În continuare, suporteri de toate vârstele au cerut autografe și s-au pozat alături de jucătorii lui U-BT Cluj-Napoca și în același timp, au făcut cunoștință cu cele mai noi achiziții ale clubului. Seara s-a încheiat cu niște interviuri acordate de fiecare dintre cei patru sportivi și cu un alley-oop marcat de Washburn din pasa unuia dintre copiii prezenți în centrul orașului.

Cu această ocazie l-am întrebat pe Tony Easley cum vede următorul sezon în maieul U-BT Cluj.

„Sunt foarte încrezător în șansele noastre. Îmi place foarte mult orașul și oamenii de-aici, iar coechipierii mei sunt extraordinari. Am fost impresionat de faptul că fiecare dintre ei își știe rolul și știe ce are de făcut pe teren. Cred că avem o echipă foarte puternică și sper să reușim să câștigăm toate trofeele puse în joc, la fel ca în urmă cu două sezoane.”

U-BT Cluj-Napoca va debuta în Liga Națională de Baschet Masculin sâmbătă, 6 octombrie, cu un duel împotriva lui BCM U Pitești.

*foto: facebook Banca Transilvania

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!