Stiri

Supremația în Cehia poartă un singur nume, CEZ Nymburk

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.05.2017

CEZ Basketball Nymburk a cucerit aseară cel de-al 14-lea titlu de campioană națională în Cehia, fiind în același timp cel de-al 14-lea titlu cucerit în mod consecutiv. În finală, echipa pregătită de Ronen Ginzburg a trecut de BK Decin cu 2-0 la general, 82-71 și 70-56. 

Supremația formației din Nymburk a început în anul 2004 cu primul titlu național din palmares, iar de atunci și până în prezent CEZ Basketball nu a ratat niciun trofeu în campionatul ceh. De asemenea, din 2004 și până în prezent, Nymburk a cucerit și 10 cupe ale Cehiei, inclusiv în acest sezon. 

În stagiunea 2016-2017 din Kooperativa NBL, prima ligă din Cehia, CEZ Nymburk a avut un bilanț de 41 de victorii și doar 2 înfrângeri. Mai exact, sezonul regulat a fost câștigat clar de aceștia cu 31 de meciuri câștigate și unul singur pierdut, iar în play-off a pierdut un singur meci din cele 10 meciuri jucate. 

Totodată, cehii au participat și în Champions League, acolo unde au fost eliminați în primul tur din fazele eliminatorii de italienii de la Dinamo Sassari. 

*Foto: Facebook Basketball Nymburk

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!