Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Supremație sub panou

Costin Marinescu

Costin Marinescu
07.10.2013

Efortul lui Bogdan Popescu a addus o nouă victorie echipei din Craiova
Foto: www.facebook.com/baschetcraiova

SCM U Craiova a învins cu 81 - 68 pe BC Mureș Tg. Mureș în prima rundă a noului sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin.

După un început timid, care a permis mureșenilor un run de 7-0 și desprinderea la 8 - 3, craiovenii s-au instalat la cârma partidei și au controlat jocul până la final, câștigând nu numai partida ci și fiecare sfert în parte.

Vezi statistica partidei și toate informațiile despre meci

Andelko Mandic, antrenorul gazdelor, a oferit la 7 jucători din lot peste 10 minute de joc, rotația cuprinzându-l însă și pe veteranul Viorel Mocanu, cu 9 minute petrecute pe parchet. Srecko Sekulovic a rulat peste 10 minute tot 7 baschetbaliști, Silviu Lupusavei și Dan Păltinișanu completând rotația cu câte 6, respectiv 4:30 minute.

Cu Bogdan Popescu din nou în zi de grație, Craiova a dominat lupta sub panou. Oltenii au marcat 25 dintre cele 44 de aruncări încercate din interiorul semicercului (56.8%) și au prins la panou 46 mingi. Popescu a terminat cu 17 puncte marcate (6/8 - 2pcte) și 12 recuperări, cinci dintre acestea fiind ofensive. LeVar Seales a reușit la rându-i un double, cu 21 puncte (5/7 - 2pcte) și 10 recuperări, iar Travis Bureau și noul pivot Sasha Tochov au combinat pentru 9 mingi prinse la panou.

Spre deosebire de Craiova, Mureșul a avut la finalul partidei doar 27 de recuperări, liderul echipei la acest capitol fiind Tyronn Mitchell, cu 7. Aleksandar Mladenovic și Ivan Ivanovic, titularii pe pozițiile înalte, au adunat împreună doar 10 recuperări.

Mureșenii au înscris 47.5% dintre aruncările de 2 puncte încercate și doar 6 dintre cele 22 de încercări (27.3%) din spatele semicercului de 6.75m.

Dominației sub panou i s-a adăugat o defensivă excată la Goran Martinic, conducătorul de joc al mureșenilor și una dintre principalele guri de foc ale echipei, și Craiova a debutat cu dreptul în noul sezon competițional, câștigând unul dintre meciurile dificile ale sezonului.

8 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    Mandic
    Aveam rezerve fata de capacitatiile lui Mandic ca antrenor.Sambata(a demonstrat ca este) a reusit sa-i inchida f.bine pe Cuic,Martinic,Peciucas si a avut si jucatori receptivi.Felicitari Bogdan Popescu(exemplu pt cei tineri)si evident cei doi americani .Maric, altfel un jucator util, nu e de pozitia 1(face multe prostii) .Felicitari intregii echipe.Sa speram ca dupa revenirea celor trei absenti o sa ne putem bate cu Ploiestiul pentru castigarea campionatului.Hai STINTA!

    cu 10 ani în urmă (07.10.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Dan C :

    Cuic?
    Cuic nu mai joaca la Mures. Din pacate...

    cu 10 ani în urmă (07.10.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Stiinta :

    Vlad-ucv
    Cred ca se referea la ciric :)

    cu 10 ani în urmă (07.10.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    Stiinta
    Ciric-SCUZE!!!!!!!!!!!!!!

    cu 10 ani în urmă (07.10.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Dan C :

    Ciric
    Ciric e cam prastie in sezonul asta. Ceva nu ii convine sau are alte probleme.

    PS Nu e cazul sa-ti ceri scuze, toti gresim.

    cu 10 ani în urmă (07.10.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      mures
      Pai nu-s totuna Ciuic+Ceskovic fata de Martinic+Mitchell...Cu toata priceperea lui Sekulovic cred ca ati luat o mare plasa cu Martinic si Mitchell,este doar o opinie personala.

      cu 10 ani în urmă (07.10.2013)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    .......
    Nu-i mai plangeti pe Mures,o sa-si revina!
    E inceputul campionatului,se intampla sa si pierzi,altfel,nu e nicio surpriza ca Mures a luat bataie la Craiova!....si-au furat-o si anul trecut in Banie!....termina in primele 4 si anul asta....o sa vedeti!

    cu 10 ani în urmă (07.10.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    .......
    Craiova a jucat SENZATIONAL in aparare in meciul cu Muresul!
    Numai ''mana '' de exceptie a lui Peciukas a facut ca numarul punctelor lui Mures sa ''urce'' la 68!...a dat unele trite de la 8-9m,foarte bun lituanianul!
    Craiova are un lot INCOMPARABIL mai bun decat cel de anul trecut,are banca,are solutii viabile in orice moment,nu mai tremuram ca anul trecut ca are Rade 3 GP din primul sfert,poate sa intre acolo Sokk,Maric,Seals,de exemplu.....l-am vazut acum cu Muresul pe Topchov,asta-i JUCATOR,bre,TREBUIE SA RAMANA la noi cel putin pana la sfarsitul campionatului,TREBUIE sa-l prelungim neaparat!...ar fi fantastic sa avem pe pozitia 5 ,2 jucatori de calibrul lui Dragusin si Topchov....pe celelalte pozitii suntem acoperiti!

    cu 10 ani în urmă (07.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!