Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Surpriză la feminin. Sportul învinge pe Sf. Gheorghe

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
16.03.2013

84-79

22-11, 22-19, 19-20, 22-29

  Statistica  

Așa cum anticipam, partida dintre CSM București Sportul Studențesc și ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe a fost cu miză doar pentru gazde. Bucureștencele aveau nevoie mare de o victorie pentru a mai spera la calificarea în play-off.

Deplasate la București cu doar 7 jucătoare, junioarele echipei participând la meciurile din cadrul Ligii 1, ACS Sepsi a început foart prost partida, iar după primele 10 minute de joc scorul era 21-11 în fovoarea Sportului. Meciul s-a îndreptat spre o mare surpriză și în sfertul al doilea, iar cu o Demirovic în zi foarte bună sub panoul oaspetelor, bucureștencele au reușit să-și adjudece sfertul cu 22-19.

Jucătoarele echipei din Sf. Gheorghe au ieșit de la cabine cu gândul de a întoarce acest rezultat, dar acest lucru nu s-a văzut și pe tabela de marchaj, cu toate că covăsnencele au mai redus din diferență înaintea ultimei pauze a confruntării. Ultima parte a jocului a început excelent pentru studente cu reușita de 2 puncte lui Bajic și de 3 puncte al lui Scarlat, iar lucrurile păreau rezolvate în privința câștigătoarei. La acest scor, oaspetele nu au cedat definitv partida, apropiindu-se nesperat la 5 puncte de adversare cu doar 1 minut înaintea ultimul fluier al arbitrului. Wampler și Dincă de la Sf. Gheorghe au fost eliminate, iar echipa covăsneancă a rămas cu doar 5 jucătoare disponibile de joc, lucru ce a făcut imposibil revenirea.

În final, CSM București Sportul Studențesc obține o victorie surprinzătoare și în același timp foarte importantă în economia calificării în play-off-ul LNBF. Scorul final al partidei a fost 84-79 pentru gazde. Bucureștencele au nevoie în ultimele 2 etape de 2 succese, dar trebuie să stea la mâna rezultatelor echipei din Timișoara. De partea cealaltă, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe pierde o partdă fără miză după ce etapa trecută au reușit să se impună destul de clar în derby-ul pentru locul 4 cu Alba Iulia.

Emina Demirovic a avut o prestație excelentă în această partidă, reușind să-și conducă echipa spre o victorie nesperată. Aceasta a realizat un double-double cu 22 de puncte marcate și nu mai puțin de 17 recuperări. Din tabăra bucureștencelor s-au mai remarcat Tamara Bajic cu 19 puncte, 4 recperări și 5 assisturi și Lejla Bejtic, autoare a 17 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă.

De partea cealaltă, Mekia Valentine și Jence Rhoads au fost principale jucătoare pentru Sf. Gheorghe. Cele două au marcat 21 respectiv 20 de puncte. Valentine a mai adăugat 8 recuperări în timp ce Rhoads a strâns 3 pase decisive și a contribuit cu 6 recuperări.     

Foto: Sepsi SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!