Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Surpriză pe Bega: un român care a jucat în Italia se antrenează cu BC Timișoara

Marius Petri

Marius Petri
22.11.2014

După ce a înregimentat șapte noi jucători înaintea debutului sezonului 2014/2015, BC Timișoara are posibilitatea de a efectua un nou transfer, în persoana lui Alin Ionuț Zaharie. Prezent în sala "Constantin Jude" la victoria de vineri contra celor de la U BT Cluj-Napoca, baschetbalistul de 20 de ani se va pregăti alături de lotul antrenat de Dragan Petricevic pe parcursul săptămânii viitoare, când timișorenii au planificate doar antrenamente din cauza faptului că vor sta în etapa a noua din Liga Națională.

Născut la 2 februarie 1994 la Târgu Lăpuș, Zaharie a jucat baschet în Italia pentru o bună perioadă de timp, trecând pe la echipe din liga a doua și liga a treia,  ca Liomatic Group Bari, MEC-Energy Roseto, Dolomiti Energia Trento și Givova Scafati. Situația maramureșeanului în privința obținerii cetățeniei italiene este incertă, acesta având șanse mici de a-și găsi un angajament la o echipă puternică din postura de jucător străin. Astfel, Dragan Petricevic îl va testa Zaharie la antrenamentele din următoarea perioadă, urmând să ia o decizie în privința acestuia în următoarea săptămână.

Alin Zaharie măsoară 1.98m și cântărește 92kg și joacă în principal pe postul de extremă mică, dar poate fi folosit și pe poziția 4. În ciuda experienței accumulate în baschetul din Italia și a potențialului pe care-l oferă, tânărul sportiv va avea mult de muncit pentru a-i convinge pe bănățeni că merită să rămână, concurența pe postul de extremă fiind acerbă în lotul timișorean. Pentru un loc în echipă, Zaharie va avea de luptat cu jucători importanți ai grupării de pe Bega, precum Dalibor Persic, Kelvin Lewis, Milos Pesic sau Bogdan Stăncuț.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    vrajeala
    Mai bine ar acorda ceva mai multa atentie lui Raul Covaciu. Fizic Raul sta mai bine si sunt sigur ca si tehnico tactic este peste romano- italian. Dar deh, nu vine din Italia.....Apropo si Geo Paun merita mai multe sanse, la Timisoara.

    cu 9 ani în urmă (22.11.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!