Stiri

Surprize în echipa Estului pentru All-Star Game-ul din NBA

Eduard Popa

Eduard Popa
24.01.2015

Logo NBA All Star Game 2015

Joi seara fanii baschetului de pe tot mapamondul au aflat rezultatul voturilor cu privire la jucătorii care vor fi titularii meciului vedetă al sezonului din NBA, All-Star Game-ul, ce se va desfășura în acest an pe celebra arenă Madison Square Garden din New York. Aceștia au putut vota pentru doi jucători din backcourt (conducători de joc și fundași) plus trei jucători de frontcourt (extreme și pivoți), iar echipa Estului a rezervat pentru suporteri mai multe surprize.

Cel mai votat jucător din backcourt de către fani a fost John Wall. Conducătorul de joc al celor de la Washington Wizards are un sezon fabulos, reușind să valorifice calitățile sale atletice cu cele dobândite de playmaker, în urma cărora a devenit lider la pase decisive în NBA, cu 10 pe meci. De asemenea, Wall are 17 puncte pe meci, 4,3 recuperări, 2,1 intercepții și cu un procentaj de 46% din acțiune, lucru care se simte în palmaresul echipei sale, Wizards fiind pe locul doi în Conferința de Est, cu 29 de victorii și 14 înfrângeri.

Cea mai mare surpriză oferită de votul pentru echipa din Est vine la cealaltă poziție de backcourt, unde Kyle Lowry a recuperat diferența ce-l distanța de Dwyane Wade la ultima numărătoare (peste 100.000 de voturi) și i-a luat fața triplului campion NBA pentru un loc de titular în echipa Estului, cu numai 15.000 de voturi (805.000 față de 790.000). Astfel, Lowry va fi pentru prima oară la un All-Star Game, chiar din postura de titular. Însă această titulatură este mai mult decât meritată pentru conducătorul de joc al celor de la Toronto Raptors, acesta fiind nevoit să poarte povara acestui sezon fără DeMar DeRozan timp de 21 de meciuri, cât timp All-Star-ul lui Toronto a fost accidentat. În acest sezon Lowry (28 de ani) are medii excelente, de 19,8 puncte pe meci, 7,5 pase decisive, 4,9 recuperări și 1,6 intercepții, fiind în mare măsură responsabil pentru succesul lui Toronto de până acum (27-15).

În frontcourt lucrurile au fost ceva mai clare. Lebron James a fost lider detașat la voturi în Echipa Estului, cu peste 1,4 milioane de fani optând să-l vadă pe cvatruplul MVP al Ligii la lucru de All-Star Game. Acesta are un sezon sub standardele sale din punct de vedere statistic, cu 26 de puncte pe meci, 7,4 pase decisive, 5,5 recuperări 49% procentaj din acțiune. Dar, după ce a absentat 8 meciuri din cauza unei accidentări la genunchi, Lebron James are 33 de puncte pe meci cu 7 pase decisive și 6 recuperări în cele cinci meciuri de la întoarcerea sa pe parchet. Dacă palmaresul echipei sale se va îmbunătăți în perioada ce urmează (în acest sezon Cleveland au doar 23 de victorii din 43 de meciuri în mai puțin competitiva Conferință de Est), putem asista la încă un titlu de MVP pentru James.

Carmelo Anthony este poate titularul cel mai puțin meritoriu de la acest All-Star Game. În ciuda unei linii statistice foarte bune: 24 de puncte pe meci, 6,7 recuperări, 3,1 pase decisive, 45% din acțiune și 80% de la aruncările libere în 33 de meciuri, pe Anthony îl trage în jos enorm palmaresul echipei sale. New York Knicks are un sezon dezastruos, cu numai 7 victorii din 43 de meciuri, timp în care a înregistrat o serie de neagră de 16 înfrângeri. Însă Anthony nu poate fi găsit principalul vinovat pentru acest parcurs, iar faptul că All-Star Game-ul se joacă pe teren propriu reprezintă un motiv în plus pentru care extrema lui Knicks a fost votat pentru acest meci.

Una dintre cele mai frumoase povești ale acestui sezon este revenirea în forța a lui Pau Gasol. Acesta a devenit cel mai important jucător al celor de la Chicago Bulls, iar fanii NBA nu au neglijat acest lucru, votându-l pe veteranul de 34 de ani pentru prima oară în cariera sa ca titular în echipa Vestului. Gasol mai are alte patru prezențe în All-Star Game. În acest sezon pivotul spaniol are o linie statistică foarte bine: 18,6 puncte pe meci, 11,5 recuperări (performanța carierei), 2,6 pase decisive, 2,1 capace și cu procentaje foarte de bune de 49% din acțiune și 82% de la libere.

Este pentru prima dată în istoria NBA când doi frați sunt titulari în All Star Game, fratele lui Pau Gasol, Marc, evoluând ca titular pentru Echipa Vestului.

Antrenorul celor din Est va fi Mike Budenholzer, de la Atlanta Hawks, cea mai bună echipă din Conferința de Est (35-8). De altfel, niciun jucător de la Atlanta nu face parte dintre titularii Conferinței, în ciuda recordului foarte bun al formației. Cu toate acestea Jeff Teague, Al Horford, Paul Millsap sau Kyle Korver sunt pe lista favoriților pentru banca de rezerve, care va fi votată de antrenorii din NBA săptămâna viitoare.

Alți jucători favoriți pentru a fi aleși ca rezerve în All-Star Game pentru echipa Estului sunt: Jimmy Butler, Derrick Rose și Joackim Noah (Chicago Bulls), Kyrie Irving și Kevin Love (Cleveland Cavaliers), DeMar DeRozan (Toronto Raptors), Dwyane Wade și Chris Bosh (Miami Heat), Bradley Beal și Marcin Gortat (Washington Wizards), Brandon Knight (Milwaukee Bucks), Andre Drummond și Brandon Jennings (Detroit Pistons), Nikola Vucevic (Orlando Magic) sau Kemba Walker (Charlotte Hornets).

All-Star Game-ul NBA din acest sezon va avea loc la Madison Square Garden duminică, 15 februarie. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate