Stiri

Szabolcs Santa, la cel mai bun meci pe plan european

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.12.2016

Lipsită de aportul unor jucători importanți, Ernests Kalve, Laszlo Lazar sau Alin Borșa, BC Mureș nu a avut nicio șansă pe teren propriu în fața celor de la Gaziantep în etapa a doua din FIBA Europe Cup. Turcii s-au impus în final cu 90-76, într-un meci în care pivotul Szabolcs Santa a primit din partea antrenorului cele mai multe minute în acest sezon european. 

Răspunsul baschetbalistului din Târgu Mureș nu s-a lăsat deloc așteptat, acesta izbutind cel mai bun meci al său pe plan european, fiind cel mai eficient jucător al ardelenilor și foarte aproape de un double-double. Santa a fost prezent pe parchet preț de aproape 29 de minute, timp în care și-a trecut în cont 15 puncte, 8 recuperări (5 ofensive / 3 defensive), o intercepție, dar și o minge pierdută, totul pentru un indice final la eficiență de 19 unități. Din punct de vedere al procentajelor, centrul pregătit de Barnabas Szaszgaspar a terminat partida cu 75% (6/8) din interiorul semicercului, respectiv 75% (3/4) din dreptul liniei de fault. 

Szabolcs Santa a bifat 6 prezențe pentru BC Mureș în acest sezon de FIBA Europe Cup, timp în care a acumulat medii de 6.2 puncte, 2.7 recuperări, 0.5 pase decisive, 0.7 mingi pierdute și 6.2 la eficiență, totul în 14.3 minute jucate pe partidă. 

Cele 15 puncte marcate de Santa aseară reprezintă un record absolut pentru el în sezonul competițional 2016-2017, după ce a depășit cele 14 puncte marcate în campionat împotriva Stelei. Atunci, în duelul cu actualul lider din LNBM, Santa a fost de asemenea foarte aproape de un double-double, terminând jocul cu 21 la eficiență. 

Pe lângă Santa, aseară, în disputa cu turcii de la Gaziantep, s-au mai remarcat Goran Gajovic cu 20 de puncte, Alhaji Mohammed cu 13, Goran Martinic cu 12 și 7 pase decisive, respectiv Dalibor Djapa cu 10 puncte puse pe tabela de marcaj. 

BC Mureș este ultima în Grupa K din faza secundă a FIBA Europe Cup, la egalitate cu suedezii de la Sodertalje Kings, ambele având 2 înfrângeri din 2 meciuri jucate. Mureș se va deplasa în Suedia pentru duelul cu vecina de clasament în data 3 ianuarie 2017, într-o zi de marți. 

*Foto: fibaeurope.com

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!