Stiri Liga I Masculin

T.F. Liga 1 M – BC Timba câștigă meciul cu CS Cuza Sport Brăila

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
02.06.2017

BC Timba Timișoara s-a impus în primul meci al Turneului Final de Promovare în Liga Națională de Baschet Masculin, în fața celor de la CS Cuza Sport Brăila. Timișorenii au câștigat la 11 puncte diferență, scor 69-58.

Balul a fost deschis de Cuic, același jucător care făcea 4-2 pentru BC Timba după o reușită de la mare distanță. Timișorenii s-au dus la 4 lungimi după coșul lui Deaconescu, 6-2, însă brăilenii au revenit grație reușitei de 3 puncte a lui Movileanu. Același jucător stabilea scorul primei secvențe de joc, 18-14 pentru Cuza Sport Brăila, după un alt coș din afara semicercului.

Sfertul secund a fost mai echilibrat și sărăcăcios în puncte, fiind câștigat de formația din Timișoara la o diferență de un punct: 11-10. BC Timba s-a apropiat la un punct după coșul de 3 al lui Rosenfeld, timișorenii reușind să treacă la conducere după lay-ul-ul lui Deaconescu: 21-20. Brăilenii au preluat din nou conducerea, ducându-se la 5 puncte cu 3 minute înainte de finalul secvenței: 26-21. La pauza mare, tabela de marcaj indica un avantaj de 3 puncte în favoarea echipei din Brăila, scor 28-25.

Penultimul act a fost deschis tot de timișoreni, prin Kovac, care a punctat și el din spatele semicercului. Petrovic a replicat, iar Rosenfeld și-a arătat și el precizia de la mare distanță, restabilind egalitatea: 31-31. Cele două formații au mers cap la cap până la jumătatea sfertului, după care BC Timba s-a instalat la conducere, grație unui parțial de 9-0, 8 puncte fiind marcate de Kovacevic.

BC Timba a intrat în ultimele 10 minute cu un avanta de 11 puncte, 47-38. Actul decisiv a fost mai echilibrat, fiind câștigat de jucătorii lui Bogdan Murarescu cu 22-20, Timba obținând o primă victorie importantă în vederea calificării în Liga Națională de Baschet Masculin.

Cel mai bun marcator al lui BC Timba a fost Marius Deconescu, care a terminat în double-double. Baschetbalistul a totalizat 20 de puncte și 10 recuperări, la care a mai adăugat 2 intercepții și un capac.

Căpitanul celor de la Timba, Branko Cuic a avut o prestație foarte bună, mai având nevoie de 3 puncte pentru a face triple-duoble. Cuic a încheiat partida cu 7 puncte, 13 recuperări și 10 pase decisive.

De partea cealaltă, cel mai bun marcator al celor de la CS Cuza Sport Brăila a fost Adrian Movileanu, cu 15 puncte. 

 

*foto: Facebook BC Timba Timișoara

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca KBSC2430 :

    Cuic
    Tot sezonul nu am vazut niciun triple double in LNBM si Cuic era sa faca la primul meci din Turneul Final :))

    cu 6 ani în urmă (02.06.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!