Mvp-ul etapei
Casian Andrei Draghici
Casian Andrei Draghici
Minute 31:44
Puncte 39
Pase decisive 5
Recuperari 7
Eficienta 39
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga I Masculin

T.F. Liga 1 M – CS Politehinca Iași debutează cu dreptul în cadrul turneului de promovare în Liga Națională

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
02.06.2017

CS Politehnica Iași a debutat cu o victorie în cadrul Turneului Final de Promovare în Liga Națională de Baschet Masculin. Jucătorii pregătiți de Ioannis Tsirogiannis s-au impus cu scorul de 94-84 în fața celor de la CN „Aurel Vlaicu”, la fel cum s-a întâmplat și un ultima etapă a fazei semifinale.

Baschetbaliștii din București s-au instalat repede la conducere, având 7-2 după nici două minute de joc. Ieșenii au recuperat rapid, iar meciul s-a menținut extrem de echilibrat în primul sfert, care s-a încheiat cu CS Politehnica în avantaj: 25-24.

Amarghioalei a dechis sfertul secund cu un lay-up, Mainea a adus egalarea, 27-27, iar Jolliffe a dus-o pe formația din Capitală în avantaj, după un coș de la mare distanță. A venit replica lui Amarghioalei, care a restabilit egalitatea, meciul fiind în continuare unul echilibrat.

CN „Aurel Vlaicu” a intrat la pauza mare cu un avantaj minim de 1 punct, 48-47, iar Jolliffe mărea ecartul la 4 lungimi după o altă reușită din afara semicercului. Meciul s-a reechilibrat, cele două formații mergând cap la cap și în sfertul 3, încheiat cu scorul de 17-17. Astfel, formația lui Cristian Teodorescu a intrat în decisiv cu același avantaj minim de un punct: 65-64.

Diferența s-a făcut în ultimul act, pe care baschetbaliștii ieșeni au reușit să-l câștige la o diferență de 11 puncte: 30-19. CS Politehnica a trecut în avantaj după un parțial de 7-0, scor 77-71, iar jucătorii lui Tsirogiannis s-au distanțat și mai mult până la jumătatea sfertului, când  tabela de marcaj indica scorul de 86-75 în favoarea formației din Iași. CS Politehnica a gestionat bine finalul de meci, reușind să își adjudece prima victorie: 94-84.

Cel mai bun marcator al lui CS Politehinca Iași a fost Jermale de Schumburt Jones, cu 29 de puncte, la care a mai adăugat 1 recuperare, 3 assist-uri și 3 intercepții.

De partea cealaltă, principalul marcator al celor de la CN „Aurel Vlaicu” a fost Raheem Daquan Jolliffe, cu 20 de puncte. 

 

*foto: Facebook Politehnica Iași

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!