Stiri Liga I Masculin

T.F. Liga 1 M: Politehnica Iasi afirmă că a pierdut acordul de joc al sportivului Alexandru Dudu

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
08.06.2017

Foto: Alina Cojocaru

Aurel Vlaicu si Cuza Sport Brăila au contestat dreptul de promovare al Politehnicii Iasi în prima ligă, la capătul turneului final de promovare al Ligii I. Cele două cluburi au afirmat că Alexandru Dudu a evoluat fără a avea acord de joc în primele două jocuri de la Turneul Final si au solicitat descalificarea formației din Copou. 

Desi într-un interviu acordat site-ului nostru presedintele iesenilor, Gabriel Toma a negat existența unor probleme, organizatorilor le-a jurat că a pierdut documentul ce garanta dreptul de joc al sportivului, redactând o declarație pe proprie răspundere ce a fost ulterior analizată în respingerea celor două memorii de către CCCLT. 

Total Baschet a luat legătura cu comisarul categorie FIBA al partidei, Eugen Poenaru, care ne-a declarat că acesta a văzut documentul dispărut, iar la ora meciului dintre Iasi si Vlaicu totul era în regulă.

Eu am verificat toate documentele si toate erau în regulă. Cuza avea toți jucătorii cu legitimațiile clubului, iar acest Dudu avea dublă legitimare. Eu am văzut-o, exista această hârtie, le-am explicat si celor care m-au întrebat.

Si să vă mai spun că eu întâmplător am trecut pe la sală, la ultimele meciuri, iar Ioan Constantin m-a chemat în biroul său să văd o hârtie si i-am spus <<da, exact asa arăta acest tip de document. Tu îl ai în registru?>> mi-a răspuns <<Da>>, si i-am spus <<Atunci nu mai stiu de ce fac astia scandal>>.

Emitentul documentului este Federația Română de Baschet. Documentul a fost emis de către Ioan Constantin care a fost si comisarul organiator si care, întâmplător, se ocupă de acel registru cu documentele pentru dubla legitimare. Raduly Zoltan a procedat foarte bine. Nu a găsit acel document si a consemnat că nu a găsit. 

Ioan Constantin ne-a explicat circuitul actelor pentru acordarea unui drept de joc, afirmând că nu există un tabel, dar sunt centralizate.

Nu e un tabel. Să vă explic care e circuitul. Echipele trimit solicitarea acordării unui drept de joc la Competiții, aceste documente merg la tehnic, iar noi ne uităm pe ele dacă sunt semnăturile de la cluburile de juniori si seniori, adică verificăm dacă există acel acord de voințe.

În baza acestor documente se eliberează acordul de joc. Documentele sunt centralizate, sunt aici la federație. Nu au un număr de intrare, de iesire, după cum m-au întrebat cei de la Brăila. Actele vin la Competiții, de la Competiții la noi si noi spunem dacă este ok sau nu. 

Întrebat de ce nu s-a emis un duplicat al documentului, în condițiile în care comisarul organizator era si centralizatorul acordurilor de duble legitimări si competiția se desfăsura la sediul Federației Române de Baschet, iar iesenii au optat să cheme, sâmbătă noaptea, un alt junior de la Iasi, Constantin spune că nu stie.

Comisarul primului joc a văzut că nu a fost nimic în neregulă, eu nu stiu, el asa a zis. A doua zi s-a văzut că lipseste acest acord de joc la o altă categoriei de vârstă, iar a 3-a zi nu stiu de ce au ales să cheme un alt jucător tocmai de la Iasi. Asta trebuie să-i întrebați pe ei.

Nu putea cineva din federație să fi venit cu un duplicat. Nu putea cineva să vină să zica <<Uite actul>> dacă nu ți se cere. Ei trebuie întrebați, nu cei din federație. 

Oficialul FRB a mai adăugat că loturile echipelor nu au fost validate la sedința tehnică.

Sedința a avut loc la 15:30 meciurile la 17:45. La campionatele europene se face validarea la sedința tehnică pentru că sunt aceeasi 12 jucători si aceiasi comisari. Aici nu s-a făcut validarea la sedința tehnică ci s-a făcut de către comisari pentru că din Bucuresti nu stiu dacă a fost un comisar la două meciuri, apoi au fost alți comisari la celelalte meciuri. Si atunci e normal comisarul să facă validarea jucătorilor la fiecare meci. Ar fi schimbat comisarii de la un meci la altul si la joc ce făceau, nu mai validau ? Nu s-au validat la sedința tehnică pentru ca fiecare comisar să îsi facă treaba.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!