Stiri Liga I Masculin

T.F. Liga I Masculin - Lupta pentru promovarea în LNBM începe azi la București

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.06.2017

Turneul Final de Promovare în Liga Națională de Baschet Masculin se joacă în perioada 2-4 iunie 2017 în Arena de Baschet din Capitală, iar toate confruntările din cadrul competiției vor fi transmise în direct de DigiSport. Cele patru formații care se vor lupta pentru cele două locuri care duc în LNBM sunt Politehnica Iași, Cuza Sport Brăila, Timba Timișoara și CN „Aurel Vlaicu” București. 

Astfel, cele patru formații calificate la Turneul Final vor juca în sistem „round-robin”, fiecare cu fiecare, iar la finalul celor trei zile de competiție cele mai bine 2 clasate vor promova în Liga Națională. 

Programul complet al Turneului Final din Liga 1 de Baschet Masculin:

Vineri, 2 iunie

Cuza Sport Brăila vs. Timba Timișoara - Ora 17:45 / DigiSport 4

Politehnica Iași vs. CN „Aurel Vlaicu” București - Ora 20:00 / DigiSport 4

Sâmbătă, 3 iunie

Timba Timișoara vs. Politehnica Iași - Ora 17:45 / DigiSport 2

CN „Aurel Vlaicu” București vs. Cuza Sport Brăila - Ora 20:00 / DigiSport 2

Duminică, 4 iunie

Politehnica Iași vs. Cuza Sport Brăila - Ora 17:45 / DigiSport 4

Timba Timișoara vs. CN „Aurel Vlaicu” București - Ora 20:00 / DigiSport 4

Cele patru echipe au dominat în cea mai mare parte faza semifinală a Ligii 1 de Baschet Masculin, acolo unde pretenții au mai emis baschetbaliștii de la Rapid București, însă în cele din urmă, Iașiul, Brăila, Timba și „Aurel Vlaicu” au fost sigure de calificare cu câteva etape înainte de final. Clasamentul complet din faza semifinală:

1. Politehnica Iași - 11 victorii / 3 înfrângeri / 25 puncte

2. Cuza Sport Brăila - 11 victorii / 3 înfrângeri / 25 puncte

3. Timba Timișoara - 9 victorii / 5 înfrângeri / 23 puncte

4. CN „Aurel Vlaicu” București - 8 victorii / 6 înfrângeri / 22 puncte

------------------------

5. Rapid București - 6 victorii / 8 înfrângeri / 20 puncte

6. CSU Știința București - 5 victorii / 9 înfrângeri / 19 puncte

7. Universitatea Cluj - 5 victorii / 9 înfrângeri / 19 puncte

8. VSKC Miercurea Ciuc - 1 victorie / 13 înfrângeri / 15 puncte

În altă ordine de idei, în acest weekend vor putea fi urmăriți în Arena de Baschet din Capitală sau în direct pe DigiSport unii jucători consacrați în LNBM, tineri baschetbaliști români care își doresc să se afirme cu ocazia acestui Turneu Final sau sportivi străini aflați la primul angajament în Europa sau care vor să-și relanseze cariera. Politehnica Iași va ajunge la București cu jucători precum Howard Crawford, Jarmale Jones, Vlad Popovic, Lucian Țibîrnă sau Adrian Roșu. Trupa de la Cuza Sport Brăila are în componență nume ca Andrei Căpuşan, Nemanja Petrovic, Ratko Petric, Adrian Movileanu sau Andrei Damian. „Liceeni” de la CN „Aurel Vlaicu”, gazdele turneului, vor ataca turneul cu Vasile Ștefan, Avramescu sau cu americanii Louis Craft și Raheem Jolliffe. Ultimii, dar nu cei din urmă, Timba Timișoara pare să aducă cele mai de răsunet nume la acest turneul final, având în lot sportivi precum Branko Cuic, Mirko Kovac, Mario Lazăr, Dejan Kovacevic sau David Engi. 

În sezonul precedent, Turneul Final al Ligii 1 de Baschet Masculin s-a desfășurat la Ploiești, turneul fiind câștigat de echipa gazdă, CSM Ploiești (3/0), iar pe locul 2 fiind cei de la Olimpic Baia Mare (2/1). Ambele formații au promovat în LNBM, însă prahovenii s-au retras înainte să înceapă sezonul, în timp ce maramureșenii au renunțat pe parcurs. Celelalte două formații care au jucat anul trecut la Turneul Final au fost Timba Timișoara (1/2) și Poli Iași (0/3), echipe care reîncearcă din nou promovarea în prima ligă. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!