Stiri Liga I Masculin

T.F. Liga I Masculin Radu Avramescu: “Atacăm promovarea cu examenul de bacalaureat la uşă”

Eduard Popa

Eduard Popa
02.06.2017

cnav radu avramescu

Colegiul Naţional Aurel Vlaicu a reuşit calificarea în Turneul Final al Ligii Întâi la baschet masculin. Cu o echipă formată în principal din liceeni, CNAV este povestea frumoasă al celui de-al doilea eşalon de baschet din România.

Totalbaschet a discutat despre turneul de promovare cu unul dintre componenţii echipei, extrema Radu Avramescu:

Ați ajuns la turneul final al Ligii Întâi. Ce părereai de parcursul de până acum al echipei voastre?

Toata lumea îi iubeşte pe învingători, dar drumul e lung. În urmă cu doi ani, domnul antrenor Cristian Teodorescu a avut o şedinţă cu părinţii şi jucătorii în care ne-a spus că urmează să pregătească echipa pentru a câştiga turneul final al Ligii Întâi. L-am crezut şi atunci, îl credem si acum. Între atunci şi acum au trecut însă ani de muncă susţinută, victorii şi eşecuri, ani în care am crescut şi ca individualităţi şi ca echipă. Noi ştim ce putem şi urmează să arătăm asta şi pe parchet!

Joci împreună cu colegii tăi de clasă de o bună bucată de vreme. Cât de important este acest lucru pentru voi?

Noi am crescut împreună. Nu suntem doar o echipă. Suntem o familie, cu bune şi cu rele, suntem alături unii de alţii şi atunci când sunt accidentări şi în perioade grele de recuperare. În cantonamente, în turnee, plecaţi de acasă cu domnii antrenori, am învaţat ce fel de oameni am vrea noi să devenim. Avem amintiri  frumoase şi ca nişte jaloane importante vor rămâne mereu victoriile.

În lotul vostru sunt și veterani precum Vasile Ștefan. Cât de mult contează experiența unui astfel de jucător în asemenea momente?

Noi, cei mai tineri, nu putem fi decât onoraţi cu asemenea coechipieri. Avem multe de învăţat şi îi privim cu respect. Sunt un factor de echilibru şi dau încredere şi greutate echipei.

cnav promovare liga 1

Crezi că Aurel Vlaicu va promova în Liga Națională?

Ar fi o performanţă să fim prima echipă “de liceu” care ar promova. CN Aurel Vlaicu ar face asta fără reclamă, fără sponsori grei, fără vedete. Doar cu clasa a –XII-a E, cu examenul de bacalaureat care îi bate la uşă, plus câţiva foşti colegi de liceu care acum sunt studenţi, doi americani şi doi veterani. Nu avem muşchii “umflaţi”, dar avem un suflet mare şi o “armă secretă”, pe antrenorul nostru Cristian Teodorescu. Şi dacă ştiţi deja despre el că e un “dur”, va trebui să aflaţi  că şi noi, echipa de baschet CN Aurel Vlaicu, nu suntem mai prejos. Avem gânduri mari şi ne ţinem de planul ăsta.

CN Aurel Vlaicu debutează astăzi în Turneul Final de promovare în LNBM. Primul adversar al echipei conduse de Cristian Teorodescu este Politehnica Iaşi, de la ora 20:00. Celelalte două echipe din turneul final vor fi Cuza Sport Brăila şi Timba Timişoara.

Mai multe detalii: T.F. Liga I Masculin - Lupta pentru promovarea în LNBM începe azi la București

*foto: facebook CNAV Eagles

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!