Stiri Juniori U17 Masculin

T.F. U16F – Performerele zilei a 2-a: Ignat la puncte, Cazacu la eficiență

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
12.05.2017

Cea de-a doua zi a Turneului Final U16 Feminin s-a încheiat cu victoriile a trei echipe care au debutat cu dreptul încă din prima zi a competiției (Olimpia București, CSS Alexandria și LAPI Dej), plus primul succes al lui CSM Ploiești.

Chiar dacă la nivel individual nu s-au mai marcat atât de multe puncte ca în partidele inaugurale ale Turneului, numeroase jucătoare s-au remarcat și în a doua zi a competiției.

Cea mai bună marcatoare a zilei de joi a fost Diana Ignat, de la LPS Alba Iulia. Deși sportiva și-a trecut în cont 22 de puncte, formața sa a pierdut în fața celor de la CS Olimpia București, care au prestat un joc colectiv mai bun.

De la formația din București s-a remarcat Sonia Cazacu, sportiva reușind să încheie partida în double-double. Titulară, Cazacu a avut 15 puncte, 14 recuperări, 5 assist-uri, 4 intercepții și 3 capace, obținând astfel cel mai mare indice al eficienței din cea de-a doua zi a compeiției: 27 de unități.

În cea de-a treia partidă a zilei, dintre CSS Sibiu și LAPI Dej, s-a remarcat Mara Martonos. La rândul ei, jucătoarea formației din Dej a terminat în double-double, cu 20 de puncte și 10 recuperări, la care a mai adăugat 3 assist-uri, 2 intercepții și un capac, pentru un indice al eficienței de 21 unități și 36 la +/-.

O altă jucătoare a lui LAPI Dej, Corina Chiriac, a fost aproape de un double-double cu puncte și intercepții. Corina Chiriac a strâns 9 puncte și 10 intercepții, având un coeficient de 24 de unități la eficiență.  

O evoluție bună a avut și Mihaela Mazilu, căreia i-au mai lipsit o recuperare și 2 pase decisive pentru a face triple-double. Mazilu a jucat tot meciul și a totalizat 13 puncte, 9 recuperări și 8 pase decisive, având o contribuție decisivă la succesul repurtat de CSS Alexandria în fața lui CSU Olimpia Brașov.

La prima victorie a formației CSS CSM Ploiești în cadrul Turneului Final a contribuit decisiv Lorena Stănică. Jucătoarea a evoluat 36:48 minute, timp în care și-a ajutat echipa cu 20 de puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive și 5 intercepții. 

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Poate ziceti si ceva despre arbitrajele discretionare dirijate de trista figura trimisa sa supervizeze in general baschetul feminin juvenil. Nu e normal, daca ea nu inghite un club, sa-si bata joc prin mascote gen arbitasul Rusu! Stiu, e mai simplu sa consulti o foaie de statistica decat sa fii obiectiv si sa scrii dupa ce vezi la fata locului. Daca s-ar rupe din radacina arbitrajele magaresti de la juniori sau s-ar selecta arbitri pe merit, nu ca sunt copiii sau nepotii unora din sistem ori vreun jucator ratat ce inca nu intelege ca el e arbitru si nu trebuie sa straluceasca el ci doar cei care se infrunta pe teren-rolul lui fiind sa imparta dreptatea, nu s-ar mai intampla episoade gen cel intamplat zilele trecute cu Alex. Vasile. Nu e normal ca o echipa sa aiba eliminate 3 jucatoare din sfertul 3, doar poate asa se va impiedica, iar adversarul niciuna tot meciul! Da, echipa asta dintr-un orasel infim castiga titluri pe banda rulanta. Insa asta se intampla pentru ca acolo se munceste, antrenamente serioase, tactica adecvata varstei, lucru la mentalul jucatoarelor. O fi plictisitor sa castige o echipa 7 titluri consecutiv la o anumita generatie! Dar nu e cazu' ca SS sa intre in depresie din acest motiv si sa faca tot posibilul, prin trepadusi, si sa puna talpi altei generatii la fel de promitatoare! Lasati sportivii sa se lupte in conditii egale! Daca in al ' enspelea ceas nu intelege nimeni din federatia asta autista panta pe care a luat-o acest sport mai ales la feminin se va alege praful. Copiii sunt sensibil, daca vad ca munca lor e in zadar e foarte posibil sa se lase de acest sport!

    cu 6 ani în urmă (12.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Sharky4 :

    Sistemul
    E clar ca sistemul nu este atractiv pentru copii! De aceea ajung extrem de puțini la u18....din păcate! :(

    cu 6 ani în urmă (12.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!