Stiri Juniori U17 Masculin

T.F. U18M - 4Sports Agronomia București, prima finalistă

Radu Bărăian

Radu Bărăian
09.05.2017

Baschetbaliștii de la ACS 4Sports Agronomia București s-au calificat în finala Campionatului Național U18 Masculin, după ce au învins în semifinale pe CSU Știința București, scor final 73-62

Calificați de pe locul secund în semifinale, gazdele Turneului Final U18M din Sala „Agronomia”, 4Sports, au controlat jocul în fața celor de la Știința de la un capăt la celălalt. Sportivii de la Știința au câștigat la pas Grupa A fără a cunoaște gustul eșecului, însă în semifinale nu au găsit soluții împotriva elevilor lui Milan Sokic. 

4Sports Agronomia a început în forță confruntarea, câștigând sfertul inaugural cu 17-13, iar mai apoi pe cel secund cu 25-14, intrând la vestiare cu un avantaj liniștitor, 42-27. Prima secvență de după pauza mare a fost una ceva mai echilibrată, însă tot cu 4Sport Agronomia la timona jocului. În urma unui parțial de 18-17 în sfertul 3 băieții lui Sokic au intrat în decisiv cu un ecart de 16 puncte, 60-44. În ultimele 10 minute, Știința a încercat din răsputeri să revină în joc, însă fără rezultate semnificative pe tabela de marcaj. „Bufnițele din Regie” și-au adjudecat ultimul sfert cu 18-13, dar victoria finală și implicit calificarea în finala mare le-a revenit celor de la 4Sports Agronomia București, 73-62. 

Punctele celor de la 4Sports au fost marcate de T. Fometescu 25, S. Cîrstoveanu 18, C. Chițu 17, E. Petrescu 6, A. Irimia 5 și E. Radu 2. De cealaltă parte, din lotul Științei au punctat A. Năsturescu 27, A, Neagu 12, G. Blaj Voinescu 10, S. Birtoloveanu 7, D. Diculescu 4, respectiv R. Petrescu 2. 

4Sports Agronomia București va juca miercuri, 10 mai, începând cu ora 15:00 finala Campionatului Național U18 Masculin împotriva câștigătoarei dintre CN „Aurel Vlaicu” București și Steaua CSM EximBank București. De cealaltă parte, Știința se va duela în finala mică de la ora 13:00 cu pierzătoarea din cea de-a doua semifinală. 

*Foto: Alina Cojocaru Photography 

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Opinie
    Meciul acesta trebuia sa fie finala competitiei la modul in care au evoluat cele 2 echipe pana la TF. Nu s-a intamplat asa pt ca 4Sports au jucat modest la acest turneu si au pierdut usturator in meciul cu Aurel Vlaicu , in grupe. Am vazut gazdele in 2 jocuri, penet, si nu mi - a placut ce am vazut: un joc lent, previzibil cu multe probleme in ofensiva si cu un lider, Fometescu neconectat la turneu.
    Stiinta a jucat in schimb, in grupe, extraordinar iar ultimele 20 min din meciul cu Steaua m-au entuziasmat si am crezut ca s-a produs o minune in baschetuljuvenil romanesc : determinare, agresivitate, atacuri bazate pe tranzitii rapide si solutii de o mare diversitate si cu 2 jucatori foarte interesanti : Diculescu si Blaj Voinescu.
    Astazi dezastru, apararea svaiter, Fometescu, Chitu si Carstoveanu au patruns cand au vrut si pe unde au vrut iar Diculescu nu a reusit sa inscrie din actiune desi a fortat in dusmanie, in mod inconstient, risipind cu nonsalanta eforturile coechipierilor care redusesera ecartul la -5.
    Concluzia : la juniori minunile tin 1
    Confirnarea : Aurel Vlaicu bate gazdele in grupa si pierd la 20 de puncte in fata Stelei in cealalta finala.

    te

    cu 6 ani în urmă (09.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!