Stiri Juniori U17 Masculin

T.F. U18M - Steaua CSM EximBank București, a doua finalistă

Radu Bărăian

Radu Bărăian
10.05.2017

Steaua CSM EximBank București s-a calificat în finala Campionatului Național U18 Masculin, după ce a trecut în semifinale de CN „Aurel Vlaicu” București la 22 de puncte diferență, scor final 89-67. În finală, Steaua va da piept cu gazda Turneului Final, 4Sports Agronomia București, echipă care a trecut în penultimul act de Știința București. 

Foarte important de menționat este faptul că Știința București și CN „Aurel Vlaicu” București au avut un parcurs fără greșeală în faza grupelor, însă au fost eliminate în semifinale de echipele clasate pe locul secund în cele două serii de la Turneul Final. 

Programul ultimei zile din Sala „Agronomia” din Capitală:

Locurile 7-8

CSU Sibiu vs. U-BT Cluj-Napoca - Ora 09:00

Locurile 5-6

CSS Bega Timișoara vs. Athletic Constanța - Ora 11:00

Finala mică 

Știința București vs. CN „Aurel Vlaicu” București - Ora 13:00

Finala 

4Sports Agronomia București vs. Steaua CSM EximBank București - Ora 15:00 

În ceea ce privește partida din semifinală dintre Steaua și CN „Aurel Vlaicu”, jocul a debutat cu favorita la timona jocului, băieții de la „Aurel Vlaicu”, reușind să își adjudece sfertul inaugural cu 19-13. Totuși, odată cu startul actului secund totul a căpătat o întorsătură neașteptată, roș-albaștri reușind să se distanțeze treptat și sigur de adversari. După ce au câștigat sfertul doi cu un neverosimil 25-12, steliștii au intrat la vestiare cu un avantaj de 7 puncte, scor 38-31. Sfertul 3 a fost unul echilibrat, câștigat la limită de Steaua cu 18-16, însă în ultimele 10 minute elevii pregătiți de Marko Filipovic au turat din nou motoarele, reușind în urma unui parțial de 33-20 să câștige partida cu 89-67 și implicit să obțină biletele pentru marea finală. 

Cel mai bun om al Stelei a fost de departe Daniel Ioniță, autor a 27 de puncte și 20 de recuperări. Acesta a fost urmat de Alexandru Coconea cu 20 puncte, Mihai Măciucă 16, Andrei Arion 9 (13 pase decisive), Alex Akhundov 7, Matei Petre Bălteanu 6 și Victor Dudaș 4. De cealaltă parte, de la CN „Aurel Vlaicu” au punctat Petru Ioan Popescu 16, Victor Constantin Sorlescu 13, George Alexandru Vlad 13, Andrei Constantin 12, Octavian Costin Șerbănescu 7, Cristian Ionuț Moș 3, Nicolae Marin Ciucă 2 și Theodor Duca 1. 

Tot ieri în cadrul luptei pentru locurile 5-8 s-au înregistrat următoarele rezultate: 

CSU Sibiu vs. CSS Bega Timișoara 61-66

Athletic Constanța vs. U-BT Cluj 60-53

*Foto: Alina Cojocaru Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!