Stiri Juniori U17 Masculin

TF U16F. CSS Alexandria, singura formație neînvinsă, găzduiește turneul în perioada 23-27 mai

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.05.2018

Miercuri, 23 mai, începe turneul final al Campionatului Național rezervat junioarelor sub 16 ani, la Alexandria. Participă echipe din cinci orașe. S-a renunțat la sistemul cu faza eliminatorie, astfel că echipele joacă fiecare cu fiecare în grupa de 6.

Sala Sporturilor din Alexandria este gazda turneului final U16 feminin din acest an, începând de miercuri. În acest deceniu, nicio echipă nu s-a impus de două ori la rând în întrecerea fetelor sub 16 ani. Începând din 2010 au câștigat: CS Olimpia București, BC MC Sport Cluj-Napoca, CSS Bega Timișoara, CN Mihai Eminescu Oradea, CSS Alexandria, CSU Brașov, CSS CSM 2 Târgoviște și CS Olimpia București. În finala de anul trecut, CS Olimpia București s-a impus cu 51-50 cu LAPI Dej.

În precedentele ediții au fost turnee finale cu opt echipe, împărțite în două grupe și s-au jucat semifinale și finale. În acest an turneul se dispută în sistem round-robin, fiecare cu fiecare, fără fază eliminatorie.

CSS Alexandria este singura formație care a avut un parcurs perfect în cele trei faze de până acum (calificare, clasificare și semifinală), cu 24 de victorii. Teleormănencele au fost pe prima poziție în grupa semifinală B, cu 10 victorii din 10. La turneul final li s-au alăturat LPS CSS Satu Mare și CS Olimpia București, ambele cu 16 puncte după 6 victorii și 4 înfrângeri. ACS Champions București a fost pe prima poziție în grupa semifinală A, cu 18 puncte (8/2). S-au mai calificat la turneul final: CSS Bega Timișoara (17 puncte, 7/3) și LAPI Dej (16 puncte, 6/4).

În CN U16 este obligatorie apărarea om la om în primele două sferturi, iar în sferturile 3 și 4 nu sunt restricții. Jucătoarele au avut de trecut probele de control.

Programul turneului final A:

Etapa 1

(23 mai)

ora 14:00 CS Olimpia București – ACS Champions București

16:00 CSS Bega Timișoara – LPS CSS Satu Mare

18:00 LAPI Dej – CSS Alexandria

Etapa 2

(24 mai)

14:00 ACS Champions București – LAPI Dej

16:00 LPS CSS Satu Mare – CS Olimpia București

18:00 CSS Alexandria – CSS Bega Timișoara

Etapa 3

(25 mai)

14:00 LPS CSS Satu Mare – ACS Champions București

16:00 CSS Bega Timișoara – LAPI Dej

18:00 CS Olimpia București – CSS Alexandria

Etapa 4

(26 mai)

14:00 ACS Champions București – CSS Bega Timișoara

16:00 LAPI Dej – CS Olimpia București

18:00 CSS Alexandria – LPS CSS Satu Mare

Etapa 5

(27 mai)

9:00 CS Olimpia București – CSS Bega Timișoara

11:00 LPS CSS Satu Mare – LAPI Dej

13:00 CSS Alexandria – ACS Champions București

În perioada 25-27 mai se dispută turneul final B, la București. Participă: CS BBB Raptors București, CSS Craiova, LPS Alba Iulia, CSS Gloria Arad, CSS Nagy Mozes Tg Secuiesc și ACS Admar Costinesti-Buc.

*foto: facebook Turneul Final CN U16 f Alexandria 2018

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!