Stiri Juniori U17 Masculin

TF U17 feminin - BC Sirius Târgu-Mureș a cucerit bronzul

Adrian Micinic

Adrian Micinic
02.06.2013

BC Sirius Târgu-Mureș a obținut medalia de bronz în campionatul național U17 feminin - ediția 2012/13. Ardelencele au învins pe CSȘ Botoșani, scor 95-89, în ultimul meci al sezonului la această categorie de vârstă.

Meciul a avut nevoie de o repriză de prelungiri în condițiile în care la capătul celor 40 minute de joc efectiv scorul a fost egal, 82-82. Moldovencele au marcat 30 de puncte în primul act și s-au desprins la opt lungimi. Această diferență a scăzut ușor până la jumătatea meciului, dar CSȘ Botoșani avea un avantaj de șase puncte la intrarea în secvența decisivă. Pe parcursul ultimelor zece minute din timpul regulamentar echipa gazdă a turneului final a ridicat nivelul de apărare și a permis adversarului doar 11 puncte. Sirius a început actul al 4-lea cu un parțial de 14-3, însă formația din Botoșani a egalat situația la 82 cu cinci secunde înainte de final. Ardelencele au ratat șansa de a termina meciul în timpul regulamentar întrucât au irosit două aruncări libere.

În repriza de prelungiri Sirius a înscris prima și nu a permis adversarului să revină. Cea mai mică diferență a fost de două puncte, însă echipa din Târgu-Mureș a controlat jocul pe parcursul celor cinci minute suplimentare.

Buzogany Zsuzsanna a avut 34 puncte, 14 recuperări, 6 intercepții și 2 capace pentru un coeficient de 42 la eficiență. Cristina Gherendi a adăugat 19 puncte, 6 recuperări, Andrea Galfi a terminat cu 14 puncte, 7 recuperări, iar Iohana Borșan a bifat 12 puncte, 8 recuperări și 3 intercepții pentru Sirius.

De cealaltă parte, Ramona Dănălache a totalizat 31 puncte, 10 recuperări și 7 pase decisive, Andreea Aursulesei a avut 20 puncte, 9 recuperări, 4 intercepții, iar Roxana Butnariu a bifat 16 puncte, 8 pase decisive și 7 recuperări pentru CSȘ Botoșani.

În urma acestui rezultat BC Sirius a ajuns la 2-2 la general în cadrul turneului final U17 feminin. Ardelencele au terminat la egalitate cu Timișoara. Bănățencele au obținut medalia de argint grație victoriei din meciul direct, iar echipa din Târgu-Mureș obține bronzul, devansând pe CSȘ Botoșani și CSȘ Sibiu. Campioană este LPS Alba Iulia.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!