Stiri Juniori U20 Masculin

TSF Tîrgu Mureș. Rezumatul primei zile

Noémi Csiki

Noémi Csiki
15.03.2013

Statistica

În debutul turneului seriei de la Tîrgu Mureș, Dinamo a trecut cu ușurință de LPS Focșani, cu scorul 106-69, pe sferturi (25-11, 33-18, 30-13, 18-27).

Echipa dinamovistă a dominat meciul la mai toate capitolele, arătând că este, într-adevăr, principala favorită la calificare, și la un rezultat bun la turneul final.

Dan Ioan a fost cel mai eficient jucător, totalizând 30 de puncte (4x3), 4 recuperări, 4 pase decisive și 4 intercepții, urmat de Iosif Pârlog (16 puncte (1x3), 7 recuperări, 3 pase decisive, 4 intercepții). La LPS Focșani, s-au remarcat Darius Chirca (23 de puncte (3x3), 4 recuperări) și Andrei Neguroiu (25 de puncte (1x3), 6 recuperări, 9 pase decisive, dar și foarte multe (13) posesii pierdute).

Un aspect interesant al meciului a fost faptul că ambele echipe au avut probleme cu procentajul aruncărilor libere. Dinamo a mai recuperat spre sfârșit și a ajuns la 66,7%, dar echipa din Focșani a terminat partida cu doar 3 din 11 libere marcate (17,6%).

 


 

Statistica

 Prima etapă a consemnat însă și un meci mult mai echilibrat și spectaculos, de ambele părți. BC Mureș a depășit pe BC Timba după o partidă muncită. Timișorenii au început în forță și păreau de neoprit de la distanță, iar mureșenii au rămas fără un jucător important, după ce Norbet Steff a suferit o accidentare la gleznă, în urma căreia nu a mai putut continua jocul.

În al doilea sfert însă defensiva mureșeană a devenit mai eficientă, și pătrunderile lui Oprea și Pușcaș combinate cu Borșa sub panou au adus echipei tinerilor tigri un avantaj de 17 puncte în al treilea sfert. Întâlnirea era însă departe de a fi jucată, pentru că Timba a redus diferența la doar 3 puncte după încă un val de atacuri precise și aruncări de la distanță. Când meciul a intrat în ultimul minut, mureșenii conduceau cu 7 puncte, și ambele formații au recurs la faulturi tactice. Majoritatea liberelor au fost transformate însă de ambele părți și diferența de scor nu s-a modificat mult. Cu mai puțin de zece secunde înainte de ultimul fluier, la scorul de 87-78, jucătorii de la Timba, văzând că meciul numai poate fi câștigat, au decis să dea mâna cu adversarii în loc de un ultim atac, care oricum nu ar mai fi schimbat nimic.

Alin Borșa a devenit primul jucător de la turneul de la Tîrgu Mureș care a terminat în double-double dup ce a reușit un joc spectaculos, cu 18 puncte, 15 recuperări, 4 intercepții și 5 capace. Balázs Baczó, care a jucat fără să-și fi revenit complet după accidentarea la genunchi, a fost al doilea cel mai eficient mureșean, cu 21 de puncte (3x3), 6 recuperări și 5 pase decisive. 

La Timba, unul dintre motoarele echipei a fost Bogdan Costa (27 de puncte (4x3) , 5 recuperări, 5 pase decisive, 5 intercepții), și celălalt, Alin Andrieș (28 de puncte (5x3), 6 recuperări).

 


În etapa a doua, Focșani va juca împotriva lui Timba, iar BC Mureș cu Dinamo, partidă care va decide, cel mai probabil, câștigătoarea turneului.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!