Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tabloul sferturilor de finală din play-off-ul LNBM

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.04.2017

Sezonul regulat din Liga Națională de Baschet Masculin s-a încheiat aseară cu ultimele jocuri, meciuri în urma cărora am aflat tabloul complet al sferturilor de finală din play-off. Turul inaugural, sferturile de finală, la fel ca și semifinalele, respectiv finala se vor juca pe sistemul „cel mai bun din 5 meciuri”, cu un joc mai mult pe teren propriu pentru echipa mai bine clasată la finele sezonului regulat. 

Astfel, tabloul sferturilor de finală pentru ediția 2016-2017 a play-off-ului se prezintă astfel: 

U-Banca Transilvania Cluj (1) vs. SCM Universitatea Craiova (8) 

Primele două partide la Cluj-Napoca, luni 10 aprilie și miercuri 12 aprilie

BC CSU Sibiu (2) vs. BC Mureș Târgu Mureș (7)

Primele două partide la Sibiu, miercuri 12 aprilie și vineri 14 aprilie

Steaua CSM EximBank (3) vs. BCM U Pitești (6)

Primele două partide la București, marți 11 aprilie și joi 13 aprilie

CSM CSU Oradea (4) vs. BC SCM Timișoara (5)

Primele două partide la Oradea, marți 11 aprilie și joi 13 aprilie

După aceste jocuri seriile se vor muta în fieful formațiilor mai slab clasate, pentru meciul 3, respectiv 4 unde va mai fi nevoie. Ulterior, dacă se ajunge în decisiv, partida cu numărul 5 revine pe terenul echipei mai bine clasate. 

În semifinale vom avea parte de confruntări între câștigătoarele 1-8 vs. 4-5, respectiv 2-7 vs. 3-6.

Vom reveni cu programul complet al partidelor din sferturile de finală. 

*Foto: Mircea Roșca, Răzvan Păsărică, Ana-Maria Mătușoiu

13 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    PlayOff
    Hai Pitesti!

    cu 7 ani în urmă (06.04.2017) Raspunde
  • pipzn :

    Meciuri PO-1
    Asa cum a aratat-o si in ultimul meci cu Steaua, Clujul va merge cu valorile individuale. Si cu problemele neremediate (sa ai 2 TO la aceeasi faza, si aceea de repunere, e ceva; am enumerat cu alte ocazii aspectele pe care le-am vazut constant in tot sezonul). Daca apararea adversa nu va putea inchide aceste actiuni individuale (sau sa le intarzie astfel incat sa fie nevoie de finalizari norocoase in ultima secunda de atac si, dupa o vreme, pierderea increderii), atunci lucrurile cred ca sunt destul de clare.
    Raman la parerea ca echipa Craiovei sta suficient de bine si ofensiv insa potentialul cel mai mare il are la recuperari. Adica, in atac, adversarul sa nu aiba o a doua sansa in in timp ce ei da. Asadar ar fi bine sa nu ajungem in situatiile respective.

    Sibiu-Mures va fi foarte interesant de urmarit. Nu am reusit sa vad meciurile Muresului cu ultimii jucatori ajunsi la echipa. Dar, dupa cum s-au ferit echipele sa ajunga pe 2 ma gandesc ca au de ce. Sibiul are antrenor bun insa cred ca ramane cu problema oricarei echipe totusi "scurte". Adica, exista avantajul dat de jocul minute bune impreuna (=coeziune, relatii de joc foarte bune) insa si dezavantajul oboselii, cu toate efectele aferente. Daca vor putea rezista fizic (vorbim de 2 jocuri in 3 zile si de "care pe care") cred ca sansele lor sa fie invingatori sunt ceva mai mari.

    Steaua pe care am vazut-o aseara arata mult mai bine fata de tot ce am vazut la ei in restul sezonului. Adica incepe sa arate ca o echipa. Au reusit atat faze de atac colective bune, nu numai cu om liber la aruncare ci cu om liber sub panou sau venit din spate (si cu succes) la sustinere, cat si realizari individuale pe masura. Iar in aparare, au reusit multe avand in vedere ca au jucat destul timp cu cel mai scund om de pe teren. Daca va juca la fel, nu prea ii dau sanse Pitestiului.

    Oradea s-a ales cu adversarul pe care cred ca si l-a dorit in aceasta faza astfel incat sa mai castige timp pentru consolidarea echipei refacute dupa atatea accidentari. Eu vad crescand sansele Timisoarei daca (in afara de lucrurile deja evidente - eficienta lui Jeremic), Flowers isi (re)intra in mana si, atunci cand vor alege sa joace pe pivot, o vor face, ca in ultimul meci cu Clujul, cu Dragusin. Nici Oradea nu are cu ce sa-l blocheze daca acesta ajunge foarte aproape de inel.

    Succes tuturor si sa vedem un baschet frumos.

    cu 7 ani în urmă (06.04.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Da
      Absolut ok analiza ta.
      Cateva observatii personale: Clujul nu cred sa aiba probleme in primul tut, Craiova are valori individuale intradevar, dar nu au gram de organizare defensiva, iar ofensiva se bazeaza pe principiul "ai, n-ai mingea, tragi la poarta"; este posibil sa joace mai dur, dar Clujul are experienta sa treaca peste trucuri dinastea; Eu zic 3-0.
      Noi cu Muresul: am mai zis, Mures au jucatori senzationali, sunt mai odihniti, dar totodata le lipsesc meciurile tari; daca intram bine in serie putem termina la 3-1 (stiu, subiectiv ca orice suporter).
      Steaua Pitesti: da Staua a inceput sa arate bine, Pitestiul au cam terminat benzina, deci 3-0, maxim 3-1.
      Oradea - TM: Timisoara pare sa revina odata cu revenirea lui Jeremic si Flowers; totusi Oradea are experienta sa inchida seria la un 3-1 sa zicem.

      cu 7 ani în urmă (06.04.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      @gyke
      Nu cred ca Pitestiul a terminat benzina. Eu vad dorinta din partea strainilor, Gabric e din ce in ce mai eficient, cu unele scapari in aparare. Problema noastra in TOP 6 cred ca a inceput odata cu accidentarea lui Kostoski, care e om de baza. Fara Adi va fi greu, dar nu imposibil. Kostoski nu mai arunca la fel de precis, probabil fiind impiedicat de glezna. A avut ieri 11 pase decisive, vede jocul foarte bine. Steaua mi se pare foarte buna, cu 2 jucatori de exceptie, Runkauskas si Falker. Cred ca daca reusim sa ii oprim pe cei doi, vom avea sanse sa speram. Cat despre celelalte meciuri, sa fie baschet! :)

      cu 7 ani în urmă (06.04.2017)
    • U BT Cluj-Napoca ARK:

      Curry
      Aseara Curry a jucat foarte bine. Se vede o evolutie a jocului lui de cand a venit. Cred ca ar trebui sa va temeti de el, pe langa ceilalti 2.

      cu 7 ani în urmă (06.04.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      condiment
      eu zic ca i-a intrat cam tot pana spre final. cand probabil nervii i-au cedat:) a avut la final 2 aruncari de 3 esuate:) dar intr-adevar a facut si niste TO demne de Adamovici:))) bine Adamovici ii unic la asa ceva:)) totusi mie imi parea mai bun Long:))

      cu 7 ani în urmă (06.04.2017)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      la pariuri :)
      Ma inscriu si eu cu pronosticuri:

      U-Craiova 3-0
      SB-Mures 1x2 :)
      Steaua-Pitesti 3-1
      Oradea-TM 3-0

      Sa vedem baschet!

      cu 7 ani în urmă (06.04.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    de acord
    Cum spuneam, e doar o opinie personala; vom vedea intr-o saptamana doua cine a avut dreptate :). Daca ne intalnim in semifinale, va fi grozav...

    cu 7 ani în urmă (06.04.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    pipzn
    eu zic ca acele greseli cu cele 2TO sunt din neatentie. in ultime perioada adamovici ii in aer. dar eu zic ca nu poti uita baschetul asa de pe o luna pe alta.
    la fel cum in primele 2 sferturi parca nu intra nimic poate fi si ca au tratat la bascalie meciul. din punctul meu de vedere nu uiti baschetul si schemele invatate intr-un an

    cu 7 ani în urmă (06.04.2017)
    • pipzn:

      ovidiu89
      Asa o fi fost, insa de neatentii de genul acesta (si nu putine) am avut parte in tot sezonul. Fata de alte echipe (sa luam de exemplu doar Steaua), U joaca cu aceeasi jucatori de la inceput deci mi se pare greu de acceptat ca dupa atata timp de jucat impreuna sa ai probleme asa mari la repunere.
      In fine, scuze au fost tot timpul si lumea le-a acceptat fara probleme pentru ca nu a incercat sa vada dincolo de rezultate. De acum incolo vom vedea pentru ca la echipe apropiate valoric astfel de neatentii pot deveni decisive. Dar e greu sa explici si sa convingi de lucrul acesta cand ai avut parte de un meci de cupa europeana in care ai castigat desi ai avut 30 de TO. Va veni si dusul rece dar am tot sperat ca acesta sa vina inainte de play-off. Acum doar mai sper sa nu fie unul care sa provoce infarct.

      cu 7 ani în urmă (06.04.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257:

      @pipzn
      un (adica doua) tos facute de adamovic dormind ... care au dus la o reactie inedita a lui silva ... l-a pus imediat pe banca ... spre deosebire de tenter silva nu are obiceiul asta :) ... clar prostii de genul vor fi decisive in playoff ... dar nu poti sa blamezi pe altcineva decat pe adamovic pentru faza ... a pierdut o minge ca-n curtea scolii (sau levi ii vulpoi batran), si apoi n-a avut prezenta de spirit sa astepte ca nu el trebuie sa repuna ... adevarul e ca la capitolul as/to anul asta cred ca sta destul de.prost si in aparare n-a fost niciodata un expert ... dar tot e unul din fundasii buni in ro.

      cu 7 ani în urmă (06.04.2017)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    Play-off
    Strict legat de Bc Mures, parerea mea este ca daca continua linistea in jurul echipei, anul acesta chiar avem puterea de a iesi campioni, un sfarsit, dupa atatea locuri doi. Am aratat in acest campionat ca putem bate orice echipa!
    Sa castige cel mai bun!

    Hai Bc Mures!
    Huj huj hajra!

    cu 7 ani în urmă (06.04.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    playoff
    Duelul Sibiu Mures e clar cel mai echilibrat. Noi avem avantajul terenului propriu si faptul ca am jucat meciuri tari si multe in ultima perioada.
    Ei sunt mai odihniti si anul acesta au demonstrat ca pot bate pe oricine... si aici as evidentia meciurile cu Clujul.

    Alt duel interesant e duelul dintre Oradea si Timisoara. Daca timisorenii o sa aiba tot lotul disponibil, cred ca pot duce seria in decisiv.

    cu 7 ani în urmă (07.04.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!