Stiri

Tartu Rock este noua campioană a Estoniei

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
23.05.2015

Tartu Rock a cucerit titlul de campioană a Estoniei după ce a depășit-o în finală pe marea rivală de la BC Kalev/Cramo. Fostă adversară a Energie Târgu-Jiu din EuroChallenge, Tartu Rock a avut nevoie de 5 partide pentru a-și adjudeca titlul, după o distanță de 5 sezoane.

În partida a cincea, cea în care s-a decis soarta finalei, Tartu Rock a avut emoții doar în primul act, pe care l-a câștigat la limită. Cu Tanel Sokk în zi de grație, Tartu a mai pus până la pauză 15 puncte diferență. Tartu a dominat autoritar pe BC Kalev în spațiul de 3 secunde și la recuperări ofensive, pentru a se impune la final cu scorul de 86-67.

Tanel Sokk, fratele lui Sten Sokk, a fost cel mai bun jucător al meciului 5, pe care l-a terminat cu 21 de puncte, 5 recuperări și 8 pase decisive. Timo Eichfuss a adăugat 16 puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă pentru Tartu.

Keith Benson a fost cel mai prolific jucător de la BC Kalev cu 22 de puncte și 7 recuperări, urmat de Armands Skele cu 15 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive.

BC Kalev pierde pentru prima dată titlul de campioană în Estonia din 2010 încoace. În sezonul trecut, echipa din capitala țării baltice devenea pentru a 7-a oară iar liderul ei din teren era românul Vlad Moldoveanu.

Tartu Rock și-a mai îmbogățit zestrea de trofee și a ajuns la cel de al 23-lea titlul național.

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!