Stiri

Tatăl lui Enes Kanter, arestat

Eduard Popa

Eduard Popa
03.06.2017

enes_kanter

Veştile proaste continuă pentru baschetbalistul Enes Kanter. Tatăl sportivului care nu a putut să intre în urmă cu două săptămâni în România, a fost reţinut vineri în Turcia, în cadrul unei anchete cu privire la presupuse legături cu Fetullah Gulen.

Potrivit presei din Turcia, Mehmet Kanter, fost profesor la Facultatea de Medicină la Universitatea Medeniyet, a fost reţinut la Istanbul şi urmează să fie dus în oraşul Tekirdag, unde va fi investigat. În cadrul anchetei procurorii au dispus reţinerea a 13 suspecţi. 

La 26 mai, procurorii din Istanbul au emis un mandat de arestare a baschetbalistului turc al echipei Oklahoma City Thunder, acuzat de "apartenenţă la o organizaţie teroristă".

Kanter, în vârstă de 25 de ani, este un susţinător al lui Fethullah Gulen şi un critic al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, pe care l-a numit "Hitler-ul secolului nostru". Enes Kanter a spus că primeşte în fiecare zi ameninţări cu moartea, majoritatea pe reţelele de socializare, şi că nu poate ţine legătura cu familia sa, deoarece ar pune-o în pericol. 

Mai mult, după lovitura de stat eşuată din vara anului trecut, Enes Kanter a fost renegat de către familia sa. Baschetbalistul susţine că părinţii au fost nevoiţi să facă acest lucru de teama represaliilor statului turc.  

Reamintim că problemele lui Kanter au început pe 20 mai în România, unde avea programată participarea la mai multe evenimente caritabile. Dar din cauza faptului că autorităţile de la Ankara i-au anulat paşaportul, Kanter nu a mai putut intra în ţara noastră.

*foto: espn.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate