Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Teodora Neagu va juca la CSM Târgoviște în a doua parte a sezonului

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.02.2019

CSM Târgoviște s-a înțeles cu Teodora Neagu, care a semnat până la finalul acestui sezon. Jucătoarea de 22 de ani s-a despărțit acum o săptămână de FCC ICIM Arad. Componenta naționalei României câștiga în sezonul precedent Liga Națională alături de ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, fiind principala opțiune pentru regula U22 atunci.

Teodora Neagu a trecut la FCC ICIM Arad în vară. A avut probleme medicale în finalul perioadei de pregătire și nu a putut să joace în partidele din primul tur al cupei. Aceasta a bifat 16 meciuri alături de galben-albastre în Liga Națională, cu medii de 3,9 puncte, 2,4 recuperări, 0,8 pase decisive și 3 eficiență în 19:59 minute. Neagu a fost prima opțiune a arădencelor pentru jucătoarea U23 în prima parte a sezonului, dar s-a despărțit săptămâna trecută de gruparea de pe Mureș, care a făcut mai multe schimbări la începutul acestei luni, inclusiv pe bancă. Galben-albastrele sunt pe locul 5 în clasamentul Grupei Roșii.

Jucătoarea din Galați a debutat în Liga Națională la Danzio Timișoara, în sezonul 2012-2013. După încă o stagiune petrecută pe Bega, Neagu a mers la Universitatea Cluj-Napoca, unde a evoluat 3 sezoane, în primul dintre acestea având cea mai mare medie personală de minute, 20:36 în 30 de meciuri. În 2017 juca finala campionatului alături de clujence, iar în sezonul următor a făcut pasul spre campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, cu care a câștigat titlul și cupa.

La covăsnence a fost principala opțiune U22. Reamintim că în sezonul precedent echipele erau obligate să aibă o jucătoare sub 22 de ani în teren în primul sfert, spre deosebire de acesta, în care sunt obligate să aibă o jucătoare sub 23 de ani în teren în prima repriză. Alături de ACS Sepsi SIC, Neagu a avut medii de 3,2 puncte, 1,7 recuperări, 0,6 pase decisive și 3,4 eficiență în 27 de meciuri, cu 12:21 minute pe partidă. Teodora Neagu a debutat și la naționala de senioare în campania de calificare la europeanul din acest an, jucând în 5 partide. La prima reprezentativă a avut medii de 8.6 minute, 0,4 puncte și 0,4 recuperări.

Neagu va juca la gruparea de pe locul 3 din prima grupă valorică a LNBF, CSM Târgoviște. La echipa pregătită de Cătălin Tănase va avea alături câteva coechipiere de la națională. Cu Ancuța Stoenescu și Tunde Kilin a jucat și în sezonul precedent, la ACS Sepsi SIC. Gabriela Irimia se pregătește să revină în teren după o accidentare la genunchi. În această campanie de calificare a debutat la naționala mare și Carla Popescu. Reamintim că formația dâmbovițeană are doar două straniere în lot, din cauza interdicțiilor la transferuri internaționale care micșorează considerabil aria de selecție.

CSM Târgoviște joacă următorul meci din LNBF duminică, 17 februarie, de la ora 18:00. Dâmbovițencele vor evolua în deplasare la vicecampioana CSM Satu Mare.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!