Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Tierra Henderson a stabilit un nou record stagional de intercepții în LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
24.03.2019

Universitatea Cluj-Napoca a reușit surpriza din ultima etapă a Grupei Roșii din Liga Națională de Baschet Feminin, ținând cont de locurile din clasament. Clujencele s-au impus acasă cu 57-55 în fața celor de la CSM Târgoviște, încurcând astfel echipa dâmbovițeană în lupta pentru locul 4. Tierra Henderson a fost coșghetera partidei și a stabilit un nou record de intercepții în acest sezon.

Gazdele terminau pe locul 7 indiferent de rezultatul din ultima etapă a fazei a doua din sezonul regulat, iar antrenorul Carmin Popa a decis să o lase în afara lotului pe cea mai bună marcatoare, Arlesia Morse. CSM Târgoviște încheia pe locul 4 înaintea sezonului regulat dacă se impunea, dar nu a reușit și a coborât pe 5.

Tierra Henderson a fost coșghetera partidei de la sala Horia Demian cu 17 puncte în 39:34 minute. Americanca a reușit un double-double mai puțin obișnuit, cu 10 intercepții. Jucătoarea venită luna trecută la Universitatea a încheiat partida cu 6/14 la șuturile din semicerc (43%), 0/4 de la distanță și 5/9 de la linia de fault (56%). A mai avut 5 recuperări (2 ofensive/3 defensive), 4 greșeli personale, 11 faulturi scoase și 3 mingi pierdute, cu +19 indice al eficienței.

A fost primul său double-double în Liga Națională, la a 5-a partidă. Henderson are medii de 15,6 puncte pe partidă, 7,8 recuperări, 3,6 pase decisive, 3,8 mingi pierdute și 3,6 intercepții în 38:58 minute, cu 13,6 eficiență.

Cele 10 intercepții reușite de americanca de la „U” îmbunătățesc recordul stagional. Precedentul din LNBF era de 8 „mingi furate” și a fost reușit de patru jucătoare în meciuri din a doua grupă valorică: Kayla Mobley, Paloma Cucu, Ramona Danalache și Florina Stănici (Diaconu). În prima grupă valorică recordul stagional era de 6 recuperări, reușit în mai multe meciuri.

La jocul din ultima etapă Paula Cenean a mai fost în double-digits pentru Unibersitatea, cu 11 puncte în 35:21 minute, cu 1/5 din semicerc și 3/10 de la distanță, plus 4 recuperări, 2 assist-uri și 3 intercepții, cu +9 indice al eficienței. Irina Părău, căpitaul clujencelor, a fost a doua ca eficiență de la alb-negre (+14), cu 9 puncte și 7 recuperări în 35:18 minute.

Universitatea a încheiat pe 7 în Grupa Roșie și va întâlni formația de pe locul secund în primul tur de play-off. Primele două partide se vor disputa pe terenul celor de la CSM Satu Mare în 6 și 8 aprilie.

*foto: JFritz Fotograf facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!